BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSınırdaki füzeler Suriye'ye çevrildi----

Sınırdaki füzeler Suriye'ye çevrildi

Sınırdaki füzeler Suriye'ye çevrildi
28 Ağustos 2013 - 11:09 www.finansgundem.com

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenleyeceği harekat, Türkiye’de sınır birliklerini hareketlendirdi

ABD, İngiltere ve Fransa'nın, kimyasal silah kullandığı iddia edilen Esad yönetimine karşı düzenleyeceği harekat, Türkiye’de sınır birliklerini harekete geçirdi.
Askeri konvoyların sınır boylarına hareket etmesi beklenen Hatay’da sınır boyunda konuşlu bulunan füze savunma üstlerinde hareketlilik göze çarpıyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesi sınır boyunda konuşlu hava savunma sistemlerinin yer aldığı birlikte hareketlilik yaşanıyor. Radar cihazlarının aralıksız çalıştırıldığı üstte Stinger ve I-Hawk füzelerinin namluları Suriye’ye çevrildi. Türkiye'nin Ortadoğu'yu koruma şemsiyesi olarak nitelendirilen, Hatay'ın Suriye sınırı yakınlarındaki ikinci bir önemli mevkisi olan ve deniz kıyılarını da menzili içerisine alabilen Kale köyüne konuşlandırılan Hawk füzeleri de Suriye'ye çevrilmiş durumda.
Bir dönem Türkiye ile İsrail arasında kriz nedeni olduğu öne sürülen füze savunma sistemleri Kırıkhan ve Kale köyünde 2 yıl önce kurulmuştu. Her birinin üzerinde 3 füze bulunan 6 adet I-Hawk rampası konuşlu sistem, 'Türkiye'nin koruma şemsiyesi' olarak nitelendiriliyor. Olası bir savaş durumunda Suriye’den gelecek saldırılara öncelikli olarak bu füzeler cevap verecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)