BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSınıra çukurlar açıldı----

Sınıra çukurlar açıldı

Sınıra çukurlar açıldı
24 Haziran 2013 - 21:21 www.finansgundem.com

TSK, sınır bölgesinde kritik yerlere kanallar kazarak önlem alıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerince, yasa dışı sınır geçişleri ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında Suriye sınırındaki kritik alanlarda en az iki metre genişliğinde, üç metre derinliğinde kanallar kazıldı. Hudut hattı, motorlu devriyelerle de takibe alındı.
Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki "kritik" olarak nitelendirilen bazı yerlerde tel örgülerin arkasındaki alanlara iş makineleri ile kanallar kazıldı. En az iki metre genişliğinde üç metre derinliğindeki kanallarla kaçakçılığa engel olmak ve yasa dışı sınır geçişlerine müdahale edebilmek için zaman kazanılması amaçlanıyor. Yetkililer, kanalların hudut olaylarının azalmasını sağladığını belirtti.
"KOBRALAR SINIR HATTINDA"
Önlemlerin arasında zırhlı araçlarla yapılan "motorlu devriye" görevi de bulunuyor. 5 kişiden oluşan devriye timi "Kobra" adı verilen taktik tekerlekli zırhlı araçlarla hudut boyunca devriye geziyor. Gece ve gündüz devriyeye çıkan timin kullandığı zırhlı araçta, termal ve gece görüş kameraları da bulunuyor.
Lastiği patlasa dahi yoluna devam etme özelliği bulunan araç, ağır silahlara da sahip. Hudut olaylarına ilk müdahaleyi devriye timi yaparken bazı durumlarda time geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcılar da eşlik ediyor.
Hudut Tabur Komutanı Yarbay Sertaç Binbaşıoğlu, hudut hattının tamamında sınır fiziki güvenlik sisteminin bulunduğunu bildirdi.
Söz konusu sistemin kaçakçılık ve yasa dışı sınır geçişlerini engelleyecek nitelikte olduğunu vurgulayan Binbaşıoğlu, "Sınır fiziki güvenlik sistemi, Türkiye-Suriye siyasi sınır hattını oluşturan demiryolu hattından itibaren 300-400 metre genişliğinde engel sistemleri, iz tarlası ve devriye yolundan oluşmaktadır. Ayrıca kaçakçılığın yoğun olarak yaşandığı bölgeler, iki metre genişliğinde üç metre derinliğinde kanallar ve 2,5 metre yükseklikteki tellerle takviye edilmiştir" diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)