BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSınır dışı edilen Saakaşvili'nin yeni işi belli oldu----

Sınır dışı edilen Saakaşvili'nin yeni işi belli oldu

Sınır dışı edilen Saakaşvili'nin yeni işi belli oldu
08 Nisan 2018 - 08:40 www.finansgundem.com

Sınır dışı edilen Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Hollanda'daki 'Speakers Academy' de ders verecek

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve eski Odessa valisi Mihail Saakaşvili, Ukrayna'dan sınır dışı edilmesinin ardından Hollanda'ya yerleştiğini ve burada yeni bir iş bulduğunu açıkladı. Gürcü lider Hollanda'daki 'Speakers Academy' de ders verecek.

Hollanda vatandaşı Sandra Roelofs'la evli olan Saakaşvili'ye, "aile birleşimi" kapsamında oturma izni verilmişti.

Facebook hesabından açıklama yapan Saakaşvili, "Hollanda'daki Speakers Academy ile anlaştım. Avrupa'da bulunduğum sürede, hayatımı sürdürmek için ders vererek para kazanacağım. Akademi'de çok iyi bir ekip var. Umarım uzun süre ders vermem gerekmez. Deneyimlerimi dersler için değil, oligarkların güçten ve gerçek reformasyondan uzaklaştırılması için kullanacağım." dedi.

Şubat ayında Ukrayna yönetimi tarafından Polonya'ya sınır dışı edilen Saakaşvili'nin daha sonra Hollanda'ya yerleştiği duyulmuştu.

Yolsuzluklar konusunda Kiev yönetiminin çok az şey yaptığını savunan Saakaşvili, "Ben bu mücadelenin en önemli temsilcisiyim. Putin'in benim hakkımda yaptığı açıklamalara bakarsanız bunu görürsünüz" demişti.

Kendisini "Oligarşiye karşı önemli bir savaşcı" olarak tanımlayan Gürcü lider, "Putin'in arka bahçesi" dediği Ukrayna'dan çıktığını ama mücadelesinin sürdüğünü söyledi.

Ukrayna'da aday olmak için Gürcü vatandaşlığından çıkmıştı

Hollanda Televizyonu'na göre, Lahey'in siyasi desteğine ihtiyaç duyan Ukrayna yönetimi de Saakaşvili'ye oturma izni verilmesini sorun yapmayacak.

Gürcistan'da 2004 - 2013 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Mihail Saakaşvili, 2015 yılında Odessa valiliğine aday olabilmek için Ukrayna vatandaşlığına geçerek, Gürcü pasaportunu iade etti.

Eski müttefiki Petro Proşenko ile arası açılan Saakaşvili, Kiev yönetimine yönelik yolsuzluk suçlamaları üzerine vatandaşlıktan çıkarılarak sınır dışı edildi. Bir süre Polonya'da kalan Saakşvili, geçen Eylül ayında yeniden Ukrayna'ya dönerek, hükümet karşıtı gösterilere katıldı.

Kiev yönetimi, Gürcistan'ın iade talebini reddederek Polonya'ya geri gönderdi. Vatansız (haymatlos) kalan Saakaşvili, Polonya'ya siyasi sığınma başvurusu yerine, aile birleşimi kapsamında Hollanda'ya gelmeyi tercih etti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hur08 Nisan 2018 10:57

    Türk dostu olan bu adamın TCnin komşusu olan ülkesini göz göre göre işgal edip başbakanını görevden alan Rusya yüzünden ülkeleri bu halde. Darbe günü de oynanan oyunun parçası oldular ve bizimkilerin o gece neler yaptığını iyi biliyorlar ve ülkemize karşı tehdit kozu olarak kullanacakları hatta kullandıkları aşikar. Ve bizimkiler de ateşe koşan pervaneler gibi şuursuzca Rusyaya sarıldı. Rusya'nın önce komsusu olan bGürcistan'da sonra komşusu olan Ukrayna'nın Kırıminda yaptıkları ortada iken Rusya'ya yanaşmak bu ülkeye, ülkemize ihanettir.