BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSingapur’da ‘kripto vergisi’ uygulaması----

Singapur’da ‘kripto vergisi’ uygulaması

Singapur’da ‘kripto vergisi’ uygulaması
14 Mart 2022 - 09:53 www.finansgundem.com

Dünyadaki en liberal kripto para düzenlemelerine sahip olan Singapur, kripto ticaretini vergilendirme kararı aldı

Singapur Maliye Bakanı Lawrence Wong, karşılıksız token’leri içeren işlemlere ilişkin vergi alınacağını açıkladı. Vergi, NFT işlemlerinden veya ticaretinden gelir elde edenler için geçerli olacak. Bakan, Singapur'un sermaye kazançları vergi rejimine sahip olmadığını, dolayısıyla sermaye kazançları üzerinden vergi alınmayacağına dikkat çekti.

Bir kişinin NFT ticareti yapıp yapmadığını veya NFT işlemlerinden gelir elde edip etmediğini belirlemek için, Singapur Yurtiçi Gelir İdaresi, varlığın niteliğini, satın alma niyetini, elde tutma süresini, benzer işlemlerin sıklığını ve hacmini, satın alınan varlığı bir süreliğine tutmak için finansal düzenlemeyi dikkate alacak

Halihazırda ABD ve Avustralya'da, NFT işlemlerinden veya kripto para biriminden vergi alınıyor. Avustralya'da bireyler, NFT'lerin ticaretinden elde edilen gelirden ve NFT'ler kâr elde etmek için kullanıldığında vergi ödüyor. Avustralya ayrıca varlık elden çıkarıldığında sermaye kazancı vergisi alıyor.

ABD'de, İç Gelir Servisi, kripto para birimlerini vergi amaçlı mülk olarak ele alırken, dijital para birimi gerçek para birimi için satıldığında sermaye kazançları veya kayıpları dikkate alınıyor.

Singapur bankalarından Rusya'dan ham madde alımı finansmanına sınırlama

 

Singapur'da kripto yatırımları rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)