BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSingapur MB'den sürpriz karar----

Singapur MB'den sürpriz karar

Singapur MB'den sürpriz karar
28 Ocak 2015 - 09:22 www.finansgundem.com

Singapur'un para politikasını beklenmedik şekilde genişletmesi Singapur dolarını 2010’dan bu yana en zayıf seviyeye itti

c'un merkez bankasının para politikasını beklenmedik şekilde genişletmesi Singapur dolarını 2010’dan bu yana en zayıf seviyeye yöneltti. Merkez bankası para politikasında genişleme kararı ile zayıflayan enflasyon karşısında büyümeyi desteklemeye çalışan küresel politika yapıcılara katılmış oldu.

Ülke para birimini ana politika aracı olarak kullanan Singapur Para Otoritesi (MAS), Çarşamba günü planlanmamış bir politika açıklaması ile ada doları için politika bandının eğimini düşüreceğini belirtti. Ayrıca 2015 enflasyon beklentisini düşürdü ve fiyatların yüzde 0.5 kadar gerileyebileceği açıklamasında bulundu.

Singapur’daki CIMB Research ekonomistlerinden Song Seng Wun, “Nisan’daki planlı politika değerlendirmesi öncesinde harekete geçerek bir adım önde olmaya çalışıyorlar. Pek çok merkez bankasının indirime gittiğini gördük. Singapur’un böyle beklenmedik bir harekette bulunması için büyük bir belirsizlik ortamı karşısında olması gerekiyor” dedi.

Küresel fiyat baskısının petroldeki düşüş ile ortadan kaybolmasının etkisi ile Singapur bu ay para politikasında genişlemeye giden en az 9. ekonomi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) parasal genişleme açıklaması yaparken, Kanada, Danimarka ve Hindistan faiz oranlarında indirime gitti. Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı ülkenin ek parasal teşvikte yaratıcı olması gerektiğini belirtti. Tayland politika yapıcıları borçlanma maliyetlerinin düşürülmesi için baskı görüyor.

Singapur doları ABD doları karşısında yüzde 0.9 değer kaybederek yerel saat ile 10:18’de 1.3513 seviyesine geldi ve Eylül 2010’dan bu yana en zayıf seviyeyi gördü. Singapur doları ABD doları karşısında geçtiğimiz 3 ayda yaklaşık yüzde 6 gerileyerek Bloomberg’in takiğ ettiği en çok işlem gören 11 Asya para birimi arasındaki 3. en büyük düşüşü kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)