BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSinema yazarı Sungu Çapan hayatını kaybetti----

Sinema yazarı Sungu Çapan hayatını kaybetti

Sinema yazarı Sungu Çapan hayatını kaybetti
02 Nisan 2023 - 10:02 www.finansgundem.com

Türkiye'nin en önemli sinema yazarlarından, gazeteci Sungu Çapan yaşamını yitirdi. Bir süredir hastanede tedavi gören Çapan, 76 yaşındaydı.

Türkiye'nin duayen sinema yazarlarından Sungu Çapan hayatını kaybetti.

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören sinema yazarı ve eleştirmeni Sungu Çapan 76 yaşında yaşamını yitirdi.

Sinema Yazarları Derneği’nden (SİYAD) yapılan açıklamada “Türkiye’nin yetiştirdiği değerli sinema yazarlarından biri olan, duayenimiz, ağabeyimiz, arkadaşımız Sungu Çapan’ı kaybettik… Başımız sağ olsun…” denildi.

SUNGU ÇAPAN HAKKINDA

Sinema yazarı ve eleştirmeni Sungu Çapan, 1947’de dünyaya geldi. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (D.G.S.A.) Grafik Sanatlar Bölümü’nü bitirdi.

Bir süre bu mesleği yapan Çapan, dergi ve kitap kapakları tasarladı. 1965’te Forum dergisinde ilk sinema yazıları yayımlanmaya başladı.

1968-1971 arası Paris’te yayaşan ve eğitim gören Sungu Çapan, ardından ülkeye dönüp reklam şirketlerinde çalıştı.

Türk Sinematek Derneği’nin kuruluşunda etkin görev alan Sungu Çapan, derneğin yayın organı Yeni Sinema’yı da yönetti, Yeni Sinema’nın özgün kapaklarını tasarladı.

Uzun yıllar Cumhuriyet gazetesinde haftalık yazılarını sürdüren Çapan eleştirileri, yazı ve röportajlarıyla 1+1, Express, Yeni Sinema, TV’de 7Gün, Milliyet Sanat gibi dergilerde de yer aldı.(Sözcü)

Gazeteci Güngör Mengi vefat etti

Ünlü rapçi, konserde hayatını kaybetti

Sabih Kanadoğlu vefat etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)