BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSınavlarda kalem kağıt dönemi bitiyor----

Sınavlarda kalem kağıt dönemi bitiyor

Sınavlarda kalem kağıt dönemi bitiyor
13 Kasım 2013 - 19:30 www.finansgundem.com

Türkiye'nin önemli üniversitelerinden Hacettepe Üniversitesi bir ilke imza atmaya hazırlanıyor...

Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Hacettepe Üniversitesi, kısa bir zaman içinde bütün sınavların elektronik ortamda yapılmasını sağlamak için deneme sınavlarına başladı.

İlk deneme sınavı, 1 Kasım'da Hacettepe Tıp Fakültesi'nde yapıldı. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer,  "Uygulamalar sonrasında Hacettepe'de sınavlar elektronik ortama taşınacak. Türkiye'de ilk gerçekleşecek. Hacettepe'nin uygulaması diğer üniversitelere de örnek olacak. Belki YÖK sistemi tüm üniversitelere yayma yolunda adım atacak. Bunun yanında çeşitli devlet kuruluşları da bu sistemi kullanma yolunu tutacak" dedi.
Hacettepe Tıp Fakültesi"nin  1 Kasım 2013 tarihinde yapmış olduğu Elektronik Deneme Sınavına ilişkin özetle şu bilgiler verildi:
"Hacettepe Tıp Fakültesi’nde uygulanan sınavların elektronik ortama taşınması ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında 1 Kasım 2013 günü ilk elektronik deneme sınavı başarı ile uygulanmıştır. Bu ilk sınav, Üniversitemiz merkez bilgisayar laboratuvarlarında, sınava kayıt yaptıran gönüllü 48 öğrencimizden 17"sinin katılımı ile yapılmıştır.
50 sorudan oluşan ve 50 dakika süren sınavda Tıp Fakültesi 1. sınıf konularına ilişkin sorular seçilmiş, sınav sonunda öğrenciler sınav sonuçlarını ve sınavda sorulan sorulara vermiş oldukları cevapları derhal görebilmişlerdir.  Elektronik sınavda öğrencilere sorulan sorular her öğrenciye ayrı sırada ulaşacak ve cevap seçenekleri her seferinde değişecek şekilde hazırlanmıştır. Klasik olarak uygulanan kağıt kalem ile yapılan sınavlarla kıyaslandığında elektronik sınavlar ile;
- Baskı maliyetleri ortadan  kalkmakta ve kağıt israfının önüne geçilmekte,
-Sınavda çoktan seçmeli soruların yanı sıra, çoklu seçmeli ve açık uçlu soruların sorulması mümkün kılınmakta.
Yazı ve şekil içeren sorulara ek olarak ses ve görüntülü sorular da sorulabilmekte,
-Sınav sonuçları ve değerlendirmeler çok hızlı bir biçimde (sınav sonunda) katılımcıların bilgisine sunulabilmektedir.  Benzer deneme sınavları farklı içerikleri ile gelecekte yinelenecek olup, bu yolla öğrencilerimizin bu yeni sınav biçimi ile tanışmaları sağlanacaktır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)