BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSinan Öncel: Markalar tazminatsız erken çıkış hakkı istiyor----

Sinan Öncel: Markalar tazminatsız erken çıkış hakkı istiyor

Sinan Öncel: Markalar tazminatsız erken çıkış hakkı istiyor
18 Temmuz 2019 - 13:24 www.finansgundem.com

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerdeki zarar eden mağazalarını kapatmak isteyen markaların 3 veya 6 ay önceden haber vermek koşulu ile tazminatsız erken çıkış hakkı istediğini söyledi.

AVM'lerdeki ortak alan giderlerinde de kontrol edilemeyen tutarsızlıklar olduğunu söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, bu soruna da "adil ticaret ilkesi" çerçevesinde çözüm bulunması gerektiğini belirtti. 

BMD, organize perakende sektöründe 381 markayı ve Türkiye genelindeki 70,000 mağazayı temsil ediyor. BMD üyeleri arasında yapılan anketin sonuçlarına ilişkin açıklamada bulunan Öncel, markaların en büyük sorunu konumundaki dövizle kiralama uygulamasından TL'ye geçişle birlikte artık markaların çok daha rahat kiralama kararı aldığını belirtti. 

Buna karşın çözüm bekleyen iki önemli soruna daha işaret eden Öncel, "Dövizle kiralamanın belirsizliklerinden kurtulan markalarımız, verimlilik temelinde büyümek ve zarar eden mağazalarını kapatarak yola devam etmek istiyor. Ancak geçmiş yıllarda yapılan bazı kontratlardaki erken fesih durumunda yüksek tazminat maddeleri markalarımızın elini kolunu bağlamaya 
devam ediyor" dedi ve ekledi: 

"AYD yönetimi geçen yıl Eylül ayında 3 ay önceden bildirilmesi kaydı ile perakendeciye tazminatsız çıkış hakkı verme kararı almıştı. Aradan 9 ay geçtiği halde bazı AVM'ler kararın gereği yerine getirmedi. Kontratlardaki yüksek tazminat maddeleri ile markalarımız adeta rehin tutuluyor. Bu konuyla ilgili yasal düzenleme talebimiz devam ediyor." 

Ortak alan giderlerinde de kontrol edilemeyen tutarsızlıklar var. AVM'lerin önemli bir kısmı bilgi verme konusunda isteksiz davranıyor. Üyelerimizin yüzde yüze yakınının şikâyetçi olduğu bu iki soruna AYD'nin yeni yönetimiyle adil ticaret ilkesi çerçevesinde çözüm bulacağımızdan şüphemiz yok." 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)