BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSinan Cem Şahin: Sürdürülebilirliği merkeze alıyoruz----

Sinan Cem Şahin: Sürdürülebilirliği merkeze alıyoruz

Sinan Cem Şahin: Sürdürülebilirliği merkeze alıyoruz
02 Ocak 2019 - 12:19 www.finansgundem.com

Dünya devi Coca-Cola, su projelerinden kadınların ekonomik olarak güçlenmesine destek olma gibi farklı konu başlıklarında sürdürülebilirlik üzerine çalışıyor. Coca-Cola Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin anlatıyor.

Global devlerden Coca-Cola, 500’den fazla marka ve 4 binden fazla ürünü 200’ün üzerinde ülkede tüketicilerle buluşturuyor. Şirket, tüm dünyada işi en doğru şekilde yapmak adına ürün geliştirmeden üretime, şişelemeden pazarlamaya kadar her alanda sürdürülebilirliği merkezine alıyor. Coca-Cola Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin, “Bizim için işimizi en doğru şekilde yapmak ‘Atıksız Bir Dünya’ vizyonumuzda altını çizdiğimiz gibi 2030 yılma kadar tüm ürün ambalajlarımızın yüzde 100 geri dönüştürülebilir olması ve bu ambalajların tamamının geri toplanması için çalışmalar yapmak anlamına geliyor” diyor.

Coca-Cola, çevre üzerindeki etkileri azaltma, temiz içme suyuna erişim sağlama, kadınların ekonomik olarak güçlenmesine destek olma ve yerel toplum- lan güçlendirme gibi farklı alanlarda çalışıyor. 2020 yılma kadar tüm dünyada 5 milyon kadına erişmek üzere projeler gerçekleştiren şirket, Türkiye’de de “Kız Kardeşim projesi” ile kadınların ekonomik hayata katılımlarının önünü açmak için çalışıyor. Bu projeyle 30 ilde 10 binden fazla kadına eğitimler verildi, girişimci olmak isteyenlere girişimcilik, finans, bilişim ve iletişim alanlarında destek sağlandı.

Coca-Cola Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin, sürdürülebilirlik maceralarını ve son dönemde bu alanda gerçekleştirdikleri çalışmaları şöyle aktarıyor:

ORTAK FAYDA

Coca-Cola Şirketi olarak 500’den fazla marka ve 4 bin 100’den fazla ürünümüzü 200’ün üzerinde ülke ve bölgede tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Hayatın her anma hitap eden bir içecek şirketi olarak günlük yaşamı daha keyifli hale getiren içeceklerimizle evimiz olarak gördüğümüz toplumlar için ortak bir fayda yaratıyoruz.

27 MİLYON SATIŞ NOKTASI

Tüketicilerimize istedikleri içeceklerin daha fazlasını sunabilmek için, ürünlerimizden bazılarına vitamin, mineral ve yeni tatlar ekliyoruz. Lezzetten taviz vermeksizin, şekeri azaltmak amacıyla tariflerimizin birçoğunu gözden geçiriyor ve bugüne kadar hiç sunmadığımız yepyeni ürünler sunuyoruz. Aynı zamanda, şeker tüketimini azaltmak isteyenler için daha küçük ve kullanışlı ambalajlarla bilgiye dayalı seçim yapmaya yardımcı olan anlaşılabilir, kolay bulunabilen kalori bilgilerini sunuyoruz. Şirketimizin başarısı, dünya çapında yaklaşık 27 milyon satış noktasına ulaşmamıza yardımcı olan 250’ye yakın şişeleyici ortağımızın benzersiz dağıtım yeteneğine dayanıyor. Birlikte çalışarak, daha fazla içeceği, daha fazla tüketiciye herkesten daha hızlı ulaştırıyoruz.

“MERKEZE ALIYORUZ”

Her ne kadar büyüme önemli olsa da büyümeyi ne pahasına olursa olsun gerçekleştiremeyiz. işimizi en kolay şekilde değil, en doğru şekilde yapmaya inanıyoruz, işimizi en doğru şekilde yapmanın yolunun sürdürülebilirlik felsefemizi, ürün geliştirmeden üretime, şişelemeden pazarlamaya kadar yaptığımız her işin merkezine almaktan geçtiğine inanıyoruz.

HEDEF ATIKSIZ DÜNYA

Bizim için işimizi en doğru şekilde yapmak ‘Atıksız Bir Dünya’ vizyonumuzda altını çizdiğimiz gibi 2030 yılma kadar tüm ürün ambalajlarımızın yüzde 100 geri dönüştürülebilir olması ve bu ambalajların tamamının geri toplanması için çalışmalar yapmak anlamına geliyor. Çevre üzerindeki etkimizi azaltmak için çalışmak, temiz içme suyuna erişim sağlamak, kadınların ekonomik olarak güçlenmesine destek olmak ve yerel toplumları güçlendirmek de işimizi en doğru şekilde yapmamızın diğer yolları.

KIZ KARDEŞİM PROJESİ

Sürdürülebilirlik yaklaşımımızın en önemli üç ayağından biri olan kadınların ekonomik olarak güçlenmesi çalışmaları kapsamında 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadına erişmek üzere projeler gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’de yürüttüğümüz Kız Kardeşim projesi ile kadınların ekonomik hayata katılımının önünü açmak için çalışıyoruz. Kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak yerel kalkınmada aktif rol almalarını desteklemek için yetkinlik kazanacakları eğitimler veriyoruz.

“10 BİN KADINA ULAŞTIK”

Projeyle bugüne kadar 30 ilde 10 binden fazla kadın Kız Kardeşim eğitimlerinden faydalandı. Girişimci olmak veya ekonomik hayata katılmak isteyen kadınlara girişimcilik, finans, bilişim ve iletişim alanlarında destek sağladık. Proje kapsamında ayrıca İstanbul, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mersin’de 500 mülteci kadın için de girişimcilik eğitimleri verildi.

“KULLANDIĞIMIZ SUYU, DOĞAYA GERİ VERİYORUZ”
“HEDEFİ 5 YIL ÖNCE YAKALADIK”

Şişeleyici ortaklarımızla birlikte 2004 yılından bu yana 70'ten fazla ülkede hayata geçirdiğimiz su projeleriyle kullandığımız suyun yüzde 115'îni doğaya ve topluma geri kazandırarak büyük bir başarıya imza attık. Böylece 2020 yılına kadar kullandığımız suyun yüzde 100'ünü geri kazandırma hedefine 2015 yılında ulaşmış olduk.

TÜRKİYE’DEKİ ÇALIŞMALAR

Türkiye'de de gerçekleştirdiğimiz projelerle 2015 yılında kullandığımız suyun 1,5 katını doğaya ve topluma geri kazandırdık. Konya'daki Geleceğin Tarımı ve Şanlıurfa Harran'daki Gece Sulaması projelerimizle hem toprağın ve suyun korunmasını hem çiftçilerin iklim değişikliğiyle mücadeleye destek vermesini sağladık. (ELÇİN CİRİK /CAPITAL TÜRKİYE DERGİSİ)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)