BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞimşek'ten sabaha kadar toplantı!----

Şimşek'ten sabaha kadar toplantı!

Şimşek'ten sabaha kadar toplantı!
30 Kasım 2015 - 07:14 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önceki gece ekonomi bakanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önceki gece ekonomi bakanlarıyla sabaha kadar süren bir toplantı gerçekleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda hükümet programı üzerindeki görüşmelerin ardından gece saat 01.30’ta Hazine’de yapılan toplantı sabah 04.00’e kadar devam etti. Zirvede iklim konferansı ve Rusya’nın ele alındığı öğrenildi. Toplantıya geniş katılımlı olduğu öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da katıldığı toplantının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye karşı imzaladığı 6 maddelik ekonomik tedbirler kararlarının ardından olması dikkat çekti. Ekonomi yetkilileri toplantının ana çerçevesinin iklim zirvesi olduğunu, Rusya yaptırımlarının da ele alındığını dile getirdiler.

LİSTE BUGÜN AÇIKLANACAK

Rusya Devlet Başkanı Putin, cumartesi günü 6 maddelik bir tedbir kararnamesi imzaladı. Kararnamenin içinde 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarının Rusya’da işe alınması yasaklandı. Türkiye’de üretilmiş belirli ürünlere Rusya’ya giriş yasağı getirilecek. Bu listenin bugün açıklanabileceği belirtiliyor. Rusya’ya yaklaşık 1 milyar dolarlık yaş meyve sebze ihracatı yapılıyor. Listenin belli olmasının ardından Rusya pazarının nasıl telafi edilebileceği üzerinde durulması bekleniyor. Sektör yetkilileri 100 milyon dolarlık bir destekle bu krizin aşılabileceğini dile getiriyor. Türkiye ile Rusya arasında en önemli ticari ilişki enerji sektöründe. Türkiye doğalgaz ithalatının yüzde 55’lik kısmını Rusya’dan yapıyor. 50 milyar metreküplük doğalgaz ihtiyacının 26 milyar metreküpü Rusya’dan geliyor. Gazın kesilme ihtimali zayıf görülüyor. Ancak kış aylarında geçici kesintilere karşı alınacak önlemlerin de ayrıca değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)