BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞimşek'ten portföy yönetim şirketlerine uyarı----

Şimşek'ten portföy yönetim şirketlerine uyarı

Şimşek'ten portföy yönetim şirketlerine uyarı
08 Aralık 2015 - 11:12 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası ve portföy yönetim şirketlerine yönelik açıklamalar yaptı

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nce düzenlenen toplantıda konuşan Mehmet Şimşek, “Maliye politikasında güçlü duruş sürerse para politikasında alan açılıyor ve Merkez Bankası'nın eli güçleniyor, bu bizim için önemli” dedi.

Enflasyonla ilgili olarak Şimşek, “Önümüzdeki dönemde enflasyonu düşük tek haneye çekmek ve bunu yapısal reformla gerçekleştirme çabası içinde olacağız” diye konuştu.

Şimşek, önümüzdeki dönemde imar ve şehir rantlarının vergilendirilmesinin çok önemli konu olacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı, vergide belli alanlarda büyük istisnalar olduğunu, başta gayrimenkul olmak üzere bunların düzeltileceğini kaydetti.

BES'TE DEVLET DESTEĞİ İLAVE YÜK GETİRİYOR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bireysel emeklilik sistemine (BES) sağlanan yüzde 25'lik devlet desteğinin devam edeceğini ancak bu desteğin 2016 yılında 3-3.5 milyar liraya ulaşan ilave bir yük anlamına geldiğini söyledi.

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nin düzenlediği toplantıda konuşan Şimşek, "BES büyük başarı hikayesi ve bu devam edecek. Birtakım öneriler var bunları çalışıyoruz. Ama şunu da bilin yüzde 25'lik destek bütçede çok önemli bir kaleme ulaşmaya başladı. Belki 2016 yılında 3-3.5 milyar liralık ilave bir yük demek. Bu bir çok bakanlığın bütçesinden kat kat daha yüksek bir rakama tekabül ediyor. Onun için beklentilerin bu çerçevede oluşturulması lazım" dedi.

Halihazırda devlet bireysel emeklilik sistemine yatırılan her 100 TL için belli şartlar ve sınırlar altında 25 TL'lik katkı sağlıyor.

Şimşek vergilendirme sitemini değiştireceklerini belirterek, "Bu portföy yönetim şirketleri çerçevesinde kaynak yönetim potansiyelini artıracak... Şu anda belli alanlar var orada büyük imtiyazlar büyük istisnalar söz konusu" dedi ve şöyle devam etti: "Başta gayrimenkul olmak üzere... onun düzeltilmesiyle birlikte kaynaklar profesyonel bir çerçevede sermaye piyasalarında yönetilecek ve bu kaynaklar yatırımlara dönüşecek."

Profesyonel portföy yönetim şirketlerinden de beklentiler olduğuna değinen Şimşek, "Biz piyasayı yakından gözetliyoruz ve önümüzdeki dönemde de gerekirse düzenleme yapılır. Bizim portföy yönetim şirketlerinin de daha verimli daha düşük ücretlerle bu hizmetleri vermesi gerekiyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)