BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek'ten Merkez Bankası açıklaması!----

Şimşek'ten Merkez Bankası açıklaması!

Şimşek'ten Merkez Bankası açıklaması!
14 Aralık 2015 - 11:04 www.finansgundem.com

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter'dan yayınladığı mesajda MB'nin bağımsızlığını güçlendireceklerini belirtti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası'yla ilgili yeni açıklama geldi.   Şimşek, Twitter hesabından MB'nin bağımsızlığını güçlendirecekleri yönünde mesaj yayınladı.  

Şimşek bu açıklamayı Twitter'dan bir takipçisinin yorumu üzerine yaptı.  Bu hafta AB ile Ekonomik ve Parasal Politikalar Faslı'nda MB'nin bağımsızlığının önemli bir başlık olmasını umduğunu söyleyen ve "Umarım Avrupa standartlarına uyumlu bir planınız vardır" diyen takipçisine Şimşek, "Kesinlikle, hiç şüphe yok. MB'nin bağımsızlığını güçlendireceğiz" yanıtını verdi.  

AB TÜRKİYE'NİN RİSK PRİMİNİ AZALTACAK

Şimşek bugün Brüksel’de 17 No’lu Ekonomik ve Parasal Politikalar Faslı’nın açılması dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında ise şunları söyledi:

“AB ile açılan bu fasıl yatırım ve kalıcı refah artısı için önemli; ama asıl olan ilişkilerin canlanmasıdır.  AB ile tekrar ilişkilerin canlanıyor olması Türkiye'nin risk primini azaltacaktır”  Şimşek, AB’nin Türkiye için çok önemli bir referans olduğunu ve böyle de devam edeceğini ifade etti. Türkiye, AB ile müzakerelerde bu hafta yeni bir başlık açıyor, 2 yıl sonra ilk kez açılan faslın konusu ekonomi ve parasal politikalar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)