BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞimşek'ten flaş Merkez Bankası açıklaması----

Şimşek'ten flaş Merkez Bankası açıklaması

Şimşek'ten flaş Merkez Bankası açıklaması
26 Kasım 2015 - 09:16 www.finansgundem.com

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, twitter'dan Merkez Bankası ile ilgili iddialara yanıt verdi

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni hükümet programında Merkez Bankasının bağımsızlığına ilişkin ifadeler üzerinden yapılan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
 
Merkez Bankası’nın para politikası ve bu politika için araçlarını bağımsız bir şekilde belirleyeceği ifadesi yeni hükümet programında yer almadı.
 
Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Şimşek, "Hükümet programındaki ifadeler TCMB kanunundaki ifadeler ile uyumludur. Enflasyon hedeflerinin duyurulması sistemi de değişmeyecektir." dedi.Programda enflasyon hedeflerinin duyurulmasıyla ilgili ifade de yer almamıştı.
 
Dolar/TL paritesi bu sabah en yüksek 2,9048 seviyesini gördü. Dolar/TL paritesi en son 11 Kasım'da 2,90 seviyesinin üzerini görmüştü.
 
Şimşek açıklamasında, "Merkez Bankasının temel görevi fiyat istikrarını sağlamaktır. Para politikası araçlarını bağımsız bir şekilde belirlemeye devam edecektir." diye konuştu.
 
Hükümetin programında şöyle denildi:
 
"Enflasyon hedeflemesi, temel para politikası rejimi olmaya devam edecektir. Enflasyon hedefleri, hükûmetimiz ve Merkez Bankası tarafından üçer yıllık vadeler için belirlenecektir. Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecektir.
 
Merkez Bankası’nın fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi, esas olmaya devam edecektir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)