BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek'ten CHP'ye mücevher vergisi cevabı----

Şimşek'ten CHP'ye mücevher vergisi cevabı

Şimşek'ten CHP'ye mücevher vergisi cevabı
10 Mayıs 2015 - 12:24 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elmas ve mücevherde vergileri sıfırladıkları iddialarına cevap verdi

Ak Parti Gaziantep birinci sıra milletvekili adayı olan Bakan Şimşek, beraberinde diğer milletvekili adayları ile birlikte İslahiye İlçesi’ni ziyaret etti. İslahiye Kaymakamı, Belediye Başkanı ve muhtarlarla basına kapalı görüşmeler yapan Bakan Şimşek ve berabindekiler, daha sonra esnafı ziyaret etti. Bakan Şimşek daha sonra AK Parti İslahiye seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılış için toplanan kalabalığı Kürtçe selamlayarak konuşmasına başlayan Bakan Şimşek, AK Parti’nin özgürlüklerin teminatı olduğunu ifade etti.
 
KÜLLİYEN YALAN
AK Parti hükümetlerinde özgürlüklerin artırıldığını ve insanların ana dilinde konuşmaya başladığını aynı zamanda ekonominin büyütüldüğünü belirterek şöyle konuştu:
 
"Bugün seçim yarışını izliyorsunuz. Biz 2023’ten, yeni anayasa, çözüm süreci, kendi uçağımızı, tankımızı, insansız hava aracımızı, kanser ilacımızı üretmekten, Türkiye’yi ileriye taşımaktan bahsediyoruz. Bizim programımız bu. Peki; muhalefet neden bahsediyor? Maalesef hiçbir zaman yerine getiremeyecekleri sözlerle halkı avutmaya çalışıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu meydanlarda milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor; ’Onlar elmasta mücevherde vergiyi sıfırladılar’ diyor. Külliyen yalan şu an mücevherde ve elmasta yüzde 18 vergi alınıyor."
 
AK Parti’nin iktidarında 1958 yılından itibaren devam eden IMF ile borç ilişkisini sonlandırdığını anlatan Bakan Şimşek, şöyle dedi:
 
"Bugün gelirimizin yüzde 23’ünü eğitime aktarıyoruz. Yani çocuklarımızın geleceğine yatırıyoruz. Biz yaptığımı çalışmalarla Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak, ülkeyi ileri taşıyacağız."
 
Kürt meselesini kardeşlik hukuku içerisinde, daha çok hak ve özgürlüyle hareket ediyor. Kendi milletine zulmü, baskıyı, ayrımcılığı reva gören bir zihniyet nasıl çözüm üretebilir? Ekonomide bunların programı yok siz CHP, MHP ve HDP’nin bir araya gelip Türkiye’nin ekonomik sorunlarına çözüm üreteceklerine inanıyor musunuz? Kürt meselesinde çözüm sürecinin mimarı kim? Çözüm sürecini biz başlattık, niye inandığımız için. Bu ülkenin farklılıklarının birer zenginlik olarak gördüğümüz için, tehdit olarak görmediğimiz için. Bugün etrafımızda yaşananlara bakarak ders çıkarmalıyız. Bunların hepsi ibretlik şeyler. Bir takım tezgahlar sahneleniyor. Bunların çözüm derdi yok. Siz MHP ile HDP’nin bir araya gelip çözüm sürecini ileriye taşıyacağına inanıyor muşunuz? Bunların gelmesi çözümsüzlük demektir. Allah korusun. Tam aksine; HDP barajın altında kalır, AK parti güçlü bir şekilde gelir, sivil bir anayasa yapar başkanlık sistemine geçer, güçlü bir şekilde çözüm sürecini de rahat bir şekilde devam ettirir. Çözüm sürecinin teminatı, sigortası AK Parti’dir. Diğerleri istismar ediyor. 7 Haziran’da bu hizmetlerin, çözüm sürecinin devamı için sandıklara sahip çıkalım."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)