BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek'ten 'asgari ücret' açıklaması ----

Şimşek'ten 'asgari ücret' açıklaması

Şimşek'ten 'asgari ücret' açıklaması
23 Ekim 2015 - 12:54 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılacağı vaadine ilişkin açıklamalarda bulundu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TRT Haber'de gündemi değerlendirdi. Bakan Şimşek, 1 Kasım seçimlerine giderken AK Parti'nin, ekonomik vaatlerini ön plana çıkarmasının sorulması üzerine, bunun 7 Haziran seçimleri öncesinde de yapıldığını belirtti.
 
Şimşek, asgari ücret konusundaki vaatler hususunda işverenlerle temasının olup olmadığının sorulması üzerine, kendilerinin asgari ücret noktasındaki temkinli duruşlarının da bununla ilgili olduğunu bildirdi.
 
Devlette asgari ücretle çalışan olmadığını paylaşan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Asgari ücreti özel sektör veriyor. Bazı düşük katma değerli sektörler var, bu sektörlerde zorlanabilir. Dünyaya açık bir ülkeyiz, bu da bir maliyet unsuru. Biz o nedenle hesabı çok iyi yaptık, bazı sektörler etkilenebilir, o sektörlere de seçim sonrası bir takım destekler var. Onları nasıl daha rafine hale getirebiliriz, bakacağız. Ama şu bir gerçek, biz 7 Haziran öncesinde iş dünyası ile bir araya geldik ve 'Bakın sizin kesenizden bol bol millet yarışa girmiş. Bu konuda sözünüz yok mu? Bir şey söylemeyecek misiniz?' dedik. Hiçbirinden ses çıkmadı, hiçbiri çıkıp 'Bir saniye, bunu nasıl yapacaksınız, benim kesemden niye vaatlerde bulunuyorsunuz' demedi. Biz de 'Madem öyle, siz sesinizi çıkarmıyorsunuz, demek ki sorun yok' dedik. O zaman daha makul, uygulanabilir düzeyde dedik."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)