BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek'ten adaylık açıklaması!----

Şimşek'ten adaylık açıklaması!

Şimşek'ten adaylık açıklaması!
22 Eylül 2015 - 10:23 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Şimşek'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Gaziantep benim siyasette ilk göz ağrım. Acemilik Gaziantep'te geçti. İngiltere'de çok severek başarılı olduğumu düşündüğüm bir iş yapıyordum. Ama vatana hizmet olunca geldik. Gaziantep yapısal dönüşümün de başlayabileceği bir yer.

Gaziantep'te muazzam bir ruh, başarı var. Çok zengin bir mutfağı ve tarihi var. Gaziantep benim için gurur kaynağı. Tekrar Gaziantep'ten aday olmak benim için onur kaynağı.

Siyaseten konular bir çok tarafa çekiliyor. Bugün Türkiye'de bir siyasi olarak maksadım, hiçbir zaman makam mevki ve gelir ayağı olmadı. Burada manevi bir haz var MKYK'da olmuşum olmamışım hiç önemli değil. Biz konuya makam mevki çerçevesinde yanaşmadık. Temelde ülkeye hizmettir. Tartışmalara gelince, Türkiye nispeten küçük, dışa açık bir ekonomidir. Hepimizin derdi bu ülkee büyümeyi nasıl sürdürülebilir patikaya oturturuz. Nasıl daha çok istihdam sağlarız. Esas itibariyle refahı nasıl üst noktalara taşırız. Zaman zaman biz farklı düşünüyoruz gibi haberler yansıyor. Kendi şahsımla ilgili yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Biz güçlü bir ekibiz ve bu ekibin amacı refahı artırmaktır.

Ben uzun bir süredir, Türkiye'de güçlü irade ve siyasi istikrar olursa ekonomik büyüme olabileceğini söylüyorum. 90'lı yıllarda kısır bir döngü vardı. Refah anlamında geriye düştük. 2000'lı yıllarda güçlü siyasi iradeyle birlikte reformlar yapıldı. Böylece yatırımlar ve refah arttı. Fakat bu aralar ne desek farklı yerlere çekliyor. İkircikli bir yapı varmış gibi. Bizim hepimizin davası memlekete hizmet davasıdır, manevi bir hazdır.

İlk defa uzun bir aradan sonra yapılan seçimler tek başına iktidar olma imkanı vermedi. Koalisyon çalışmalarından da sonuç çıkmadı. Siyasi istikrarsızlık olacak mı kaygıları başladı. Önümüzdeki seçimlerden sonra ümit diyoruz ki milletimiz tek başına iktidar imkanı sağlar ve yapısal reformları gerçekleştirebiliriz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)