BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞimşek'in Merkez'e güveni tam!----

Şimşek'in Merkez'e güveni tam!

Şimşek'in Merkez'e güveni tam!
28 Ocak 2014 - 14:40 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın bugün yapacağı ara PPK toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Mobilya Fuarı'nın (İSMOB) açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun bu gece yapılacak Ara Toplantısı ve ardından yapılacağı bildirilen açıklamaya ilişkin bir soruya ise Bakan Şimşek, "TCMB bağımsızdır, dolayısıyla onun kararlarına ilişkin benim yorum yapmam doğru olmaz. Biz bu arkadaşlarımıza güveniyoruz. Eminim ülkemiz için en doğru kararı vereceklerdir" diye konuştu.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bu gece yapılacak Ara Toplantısı ve ardından yapılacağı bildirilen açıklamaya ilişkin bir soruya ise Bakan Şimşek, "TCMB bağımsızdır, dolayısıyla onun kararlarına ilişkin benim yorum yapmam doğru olmaz. Ama şunun altını çizmek istiyorum; Merkez Bankası'nın kredibilitesi bu ülke açısından son derece önemlidir. Bu kredibiliteyi güçlendirecek bir yaklaşım içerisinde olmamız lazım. Öbür türlü ülkemize bir faydası olmaz.

Onun için Merkez Bankamız bağımsız, kendileri öyle uygun görmüş, takdir kendilerinin. Küresel ekonomi son 60 yılın en büyük krizinden geçti. Ondan sonraki şartlar normal şartlar değil. Olağanüstü şartlardan geçtik. Hala dünyada normalleşme sürecinin içerisindeyiz. Bunun hala gelişmekte olan piyasalara ve Türkiye'ye birtakım yansımaları var. Gelişmeler sadece Türkiye'ye özgü değil, dışarıda da birçok ülkede bu hissediliyor. Burada önemli olan kurumlarımızın kredibilitesinin güçlü olması, buna gereken hassasiyeti hepimizin göstermesi lazım. Ben bu çerçevede Merkez Bankamızın aldığı kararlar üzerinde genelde yorum yapmıyorum. Biz bu arkadaşlarımıza güveniyoruz. Kredibilite bizim açımızdan önemlidir. Eminim ülkemiz için en doğru kararı vereceklerdir" dedi.

"SON DERECE İYİMSERİM"

Bu son gelişmelerin uzun vadede bakıldığında çok önem arz etmeyen gelişmeler olarak görüleceğini dile getiren Şimşek, "Önemli olan bu ülkenin temellerinin sağlamlaştırılmasıdır. Bizim mali disiplinimiz ortada. Bizi kırılgan ülkeler arasına koyanlar var. Ben geçen hafta da söyledim. Şu kırılgan denilen ülkeler arasında bütçe performansı en iyi ülke Türkiye'dir. Hatta Avrupa'da birçok ülkeye oranla en sağlam kamu maliyesi bizde. En sağlıklı ve en sağlam bankacılık sistemlerinden birisi Türkiye'de. Türkiye son 5 yılda küresel krize rağmen rekor düzeyde istihdam yaratmıştır. Bu da aslında hanehalkımızın bir anlamda temellerinin sağlam olduğunu gösteriyor. Çünkü en önemli konu istihdamdır. Şimdi bunların hepsini sıraladım. Tabii ki bir cari açık sorunumuz var. Bunun bu dönemde birtakım yansımaları var. Orta uzun vadede cari açığı daha yönetilebilir, daha makul bir seviyeye çekecek gerekli her türlü reformu bu hükümet uygulamaya koymuştur.


Siz de biliyorsunuz ki geçici çözümler mümkün değildir, kolaycı çözümler çözüm değildir. Daha uzun vadeli uzun soluklu bakıyoruz. Bugün mobilya sektörümüzün geldiği nokta önemlidir. Ama önümüzdeki 10 yıl içerisinde katedeceği aşama daha da önemli. Ben bu aşamadan baktığım zaman son derece iyimserim" diye konuştu.

Mehmet Şimşek, 2014 yılı için de değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye'nin en büyük pazarı olan AB'nin resesyondan çıkıp toparlanmaya başlayacağını, büyüyeceğini, dolayısıyla bu bölgeye daha fazla mal satılacağını ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)