BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek: Türkiye yüzde 3 büyüyecek----

Şimşek: Türkiye yüzde 3 büyüyecek

Şimşek: Türkiye yüzde 3 büyüyecek
21 Ekim 2015 - 19:52 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bu yıl yüzde 3 büyüyeceğini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ülke ekonomimiz bu yıl yüzde 3 büyüyecek. Çin ve Hindistan hariç, IMF tahminlerine göre, gelişmekte ülkeler bu yıl yüzde 1.9 büyüyecek. Yani biz kendi sınıfımızdaki ülkelerin 1.5 katı büyüyeceğiz" dedi.

Bir üniversitenin akademik yıl açılışı kapsamında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, son 2-3 yıldır ekonomideki performansın arzulanan performansının altında olduğunu ancak bunun Türkiye'ye özgü olmadığını söyledi. 

Türkiye 3 şokun etkisi altında
Şimşek, 2008-09 küresel krizinde tüm dünyanın performansı düşmüş durumda. Bu küresel kriz, son 80 yılın en büyük krizi. Buhrana dönüşmedi çünkü önemli toplantılar düzenlendi ve küresel ölçekli politikalar belirlendi. Küresel kriz, kısa sürdü gibi ama artçı şokları çok güçlü şekilde devam ediyor. Bu artçı şokların en büyüğü Avrupa'da yaşanan borçlanmalar oldu. Türkiye'nin en büyük iş yaptığı pazarlar Avrupa ve ardından Ortadoğu ile Afrika...Ortadoğu'da şimdi savaş, kan ve gözyaşı var. Dolayısıyla ticaret kanalları tıkanmış durumda. Bu da Türkiye'yi aşağı çeken ikinci bir şok. Rusya tek başına Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı. Rusya da işgal ve petroldeki düşüş nedeniyle düşüş içerisinde. Rusya şu an Batı ülkeleri tarafından ambargo uygulanan ülke. Bu da Türkiye'yi aşağı çeken 3. konu. Türkiye yaşadığı 3 şokun etkisi altında hala" yorumu yaptı.

Şimşek bunlara rağmen tahmini olarak ülke ekonosinin bu yıl yüzde 3 büyüyeceğini belirtti ve "Çin ve Hindistan hariç, IMF tahminlerine göre gelişmekte olan ülkeler bu yıl yüzde 1.9 büyüyecek. Yani biz kendi sınıfımızdaki ülkelerin 1.5 katı büyüyeceğiz." diye konuştu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)