BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringŞimşek leasingçilere umut vermedi----

Şimşek leasingçilere umut vermedi

Şimşek leasingçilere umut vermedi
01 Nisan 2010 - 21:37 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre önceki hafta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etden leasingçiler, umduklarını bulamadılar.

Şimşek leasingçilere umut vermedi Leasing şirketleri, geçen yıl büyük bir ciro kaybı yaşadı. Bunun iki nedeni vardı. Birincisi, yatırımlardaki keskin düşüş. Özellikle de makine yatırımlarında büyük bir paya sahip olan leasingçilerin işlemlerini düşüren önemli etken, KDV avantajını ortadan kaldıran uygulama. Direkt amaç bu olmasa da, leasing şirketlerinin yöneticileri, önceki hafta sonu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etti. Ziyaretin amacı, sektörü anlatmak, özellikle vergi avantajının kalkmasıyla, sektörün içinde düştüğü durumu aktarmaktı. Sektörün önde gelen kuruluşlarının genel müdürlerinin sunumu, anlatımları, Bakan Şimşek’i hiç etkilemedi ve Bakan Şimşek, mevcut uygulamadan geri dönüş olmadığı mesajını vermesi, leasing şirket yöneticilerinin moralini bozdu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)