BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞimşek kalktı Davutoğlu ne açıkladı?----

Şimşek kalktı Davutoğlu ne açıkladı?

Şimşek kalktı Davutoğlu ne açıkladı?
11 Ağustos 2015 - 11:09 www.finansgundem.com

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) Başkanı Aziz Torun o toplantının akibetini açıkladı

Habertürk yazarı Serpil Yılmaz bugünkü köşesinde GYODER Başkanı Aziz Torun ile aralarında geçen ilginç bir diyaloğu paylaştı.

Aziz Torun ile Yalıkavak Palmali Marina’da kahvesini yudumlarken karşılaşan Serpil Yılmaz, Torun’a Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 8 bakanla birlikte gayrimenkul sektörü temsilcilerini dinlediği toplantının akıbetini sordu. İşte bu soruya Torun’un verdiği ilginç cevap;

Habertürk yazarı Serpil Yılmaz’ın köşesinden o bölüm;

Torun’a Ocak 2014 başında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 8 bakanla birlikte gayrimenkul sektörü temsilcilerini dinlediği, 5.5 saatlik toplantıda alınan kararların akıbetini soruyorum.

Toplantıdan bir adım geri gidersek, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın, “Plan notlarıyla oynayarak siz bunu 6’ya, 7’ye çıkarıyorsanız tarih sizi affetmez” sözlerinin ardından çıkan “rant vergisi” tartışmasını hatırlarız.

Hükümetle, sektör arasında biriken gazı almak üzere yapılan görüşmeden, yüzde 25 peşinat ödeyerek konut alan vatandaşa, devletin de bu tutarın yüzde 15’i kadar kaynak aktaracağı açıklaması çıkmıştı.
 
ŞİMŞEK MASADA DEĞİLDİ

 
Torun, olay anına dönüyor...
Davutoğlu’nun, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile ikili bir değerlendirme yapıp yüzde 15 teşvik vereceklerini açıklaması, Torun’un yanında oturan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kısa süreliğine masasından kalktığı sırada geliyor.
Torun, Şimşek yerine oturduğunda kulağına eğilip “Siz dışarıdayken, Başbakan konut alanlara, yüzde 15 katkı vereceklerini söyledi” diyor.
Şimşek şokta... “Kaynağı da açıklandı mı?” diye soruyor.
Bu kadar anlık bir gelişme.
Aynı toplantıda gayrimenkul sektörünü memnun eden bir başka karar daha alınmıştı. Sektörün üzerindeki vergi yükünü hafifletmek için, yüzde 8’lik vergi dilimine giren metrekaresi 500 ile 1000 TL arasında olan konut kriterini, 2000 TL’ye çıkaracaklardı.
Hepsi rafta kaldı.
 

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)