BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek: "İlk çeyreği reformlarla geçirmeliyiz"----

Şimşek: "İlk çeyreği reformlarla geçirmeliyiz"

Şimşek: İlk çeyreği reformlarla geçirmeliyiz
15 Kasım 2015 - 12:27 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, "Aralık ayında çok hızlı bir şekilde bütçeyi geçirip, yılın ilk çeyreğinde de reform yapmak istiyoruz" dedi.

G20 Liderler Zirvesi için Antalya'da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın, "Muhalefetin desteği olursa, normal bütçenin bu yıl çıkabileceğine inanıyorum" açıklamasına ilişkin görüşlerini paylaşan Şimşek, "Muhalefet destek verirse, bütçe sürecinin kısaltılmasını kabul ederlerse Aralık ayında çok hızlı bir şekilde bütçeyi geçirip, yılın ilk çeyreğinde de reform yapmak istiyoruz ama muhalefet işbirliğine gitmezse, tabii orada yapılacak bir şey yok. Çünkü Türkiye'nin boşa harcayacağı bir günü dahi yok" diye konuştu. 
Çok hızlı bir şekilde kapsamlı reform programının uygulamaya konulması gerektiğini dile getiren Şimşek, "Bunun için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve reformların hayata geçirilmesi lazım. Bu nedenle de yılın ilk çeyreğinin bütçeyle değil de reformlarla geçirirsek Türkiye'nin menfaatine olur" ifadelerini kullandı. Şimşek, Fransa'daki son terör saldırılarına ilişkin de bütün ülkelerin, uluslararası camianın terörle ortak mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Şimşek, "Hiçbir ülke tek başına terörle mücadelede başarılı olamaz. Ancak bütün dünya ortak bir çaba gösterir, samimi bir şekilde terörle mücadelede iş birliğine girişirse o zaman terörün kökü kazınır. Teröre giden, sebep olan o iklimi ortadan kaldırmamız lazım. Suriye ve benzeri gibi çatışma noktalarında, ülkelerin kısa vadeli manevraları, menfaatleri bir kenara bırakıp, bu işin köküne inmesi gerek ve mücadeleyi bu anlamda güçlü tutması lazım" değerlendirmesinde bulundu. 
Bakan Şimşek, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) hazırladığı Matrah Aşındırma ve Kar Kaydırma (BEPS) Eylem Planı'nın, G20 Liderler Zirvesi'nde karara bağlanacak olmasıyla ilgili de anlaşmanın hazır olduğunu söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb15 Kasım 2015 16:14

    Biri buna hatırlatsın 317 milletvekili ve %49,5 ile tek başına iktidar oldular. Önceden reform için tek başına diyordu herhalde hemen unuttu...