BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimşek ailesinde 3. çocuk heyecanı!----

Şimşek ailesinde 3. çocuk heyecanı!

Şimşek ailesinde 3. çocuk heyecanı!
09 Şubat 2015 - 06:59 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ve eşi Esra Şimşek geçen yıl dünyaya gelen ikizlerin ardından üçüncü cocuklarını bekliyorlar...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Damga Vergisi’ne ilişkin reform çalışması yapacaklarını belirterek “Yeni Tüketici Kanunu ile artık çok sayıda sözleşme imzalanacağı için sözleşme sayısı artabilir. Damga Vergisi’ni sözleşmelerin her nüshası için alıyoruz ancak belki bunu bir ya da iki nüsha ile sınırlandırırız. Sözleşmelerde değerine ilişkin farklılaştırma yapılabilir” dedi. Şimşek, diğer konularda ise şunları kaydetti.

YABANCILARIN PEŞİNDE: Turizmciler bize, Ege ve Akdeniz gibi turizm bölgelerinden konut alan yabancıların, internet üzerinden ya da kendi ülkelerinde ilanla buraları kiraya verdiğini söyledi. Haksız kazanç var. Kim bir ticari faaliyette bulunuyorsa, yerlisi yabancısı olmaz, ayrım da yapmayız.

EYLEM PLANI İLE 29 MİLYAR TL: Yeni eylem planı ile kayıtdışılık oranı 5 puan inecek.100 milyar TL’lik ekonomik aktivite kayıt altına girecek. Bu da 29 milyar TL’lik vergi anlamına geliyor. Konut alırken gerçek değeri üzerinden gösterilmesinde sorun var. Siz konusu 100 TL beyan ediyorsan ve 200 TL’lik kredi alıyorsan, Maliye onu görüp ‘Farkı öde’ diyor. Gayrimenkuller gerçek değerinden beyan edilirse, tapu harçları da makul düzeye çekilir.

‘PEŞİN ÖDEYEMEYEN SİSTEMDEN ATILMAYACAK’

“Vergi yapılandırmasının tahsilatı iyi gidiyor. 43 milyar TL’lik alacağı yapılandırmıştık ve ilk taksit de ödendi. Peşin seçeneğini seçenlerle birlikte bugüne kadar 43 milyar TL’nin yüzde 7’si ödendi. 3 milyar demek bu. İlk ay için önemli bir başarı. Ödeme performansı da ay başı itibarıyla yüzde 73. Son derece yüksek bir oran. Önceki yapılandırmalarda yüzde 50 civarındaydı. Aralık ayında 1.8 milyar TL, yılbaşından beri de 1.2 milyar TL tahsil edildi. Peşin ödemek isteyip de ödemesini yapamayanlar sistemden hemen atılmayacak. Şubat ayı sonuna kadar yüzde 1.40 faizle ödeme imkânları var. Bu fırsatı kaçırmasınlar.”

‘KİMSE EKMEĞİN FİŞİNİ ALMIYOR‘

“Vergimizi indirirsen daha çok vergi toplanır diyen sektörlere, yüzde 1 vergi aldığımız halde tahsilat yapılmayan sektörleri örnek veriyorum. Mesela ekmek. Kimse ekmek alırken fiş almıyor. Sabahları spordan sonra ekmek almaya gidiyorum. Ben olduğum için fırıncı sadece bana fiş veriyor. KDV düşük olduğu için çoğu kez fiş kesme tenezzülünde bulunmuyorlar.”

3’ÜNCÜ ÇOCUĞU ERKEK OLACAK

Geçen yıl ikiz kız çocukları olan Şimşek ailesi yeni bir bebek bekliyor. Üçüncü kez baba olmaya hazırlanan Mehmet Şimşek, bu sefer erkek babası olacak. İkiz kızlarının adı Azra Esma ile Sara Nur olan Şimşek, erkek çocuğunun ismini belirlemek için henüz erken olduğunu söyledi. Şimşek, “İkizlerin bakımı bayağı zor ama kızlar çok tatlı” dedi. Hükümetin çocuklar için vereceği desteklere dikkat çeken Şimşek, “Bayağı teşviklerimiz var ama henüz uygulamaya girmedi” dedi. Eşi Esra Şimşek ise Bakan Şimşek’le evlenmeden önce kendisinin de çalışan bir kadın olduğuna dikkat çekerek, “Ben de sağlanan desteklerden yararlanmak istiyorum. En doğal hakkım. Ancak ikiz doğum tek doğum olarak kabul ediliyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)