BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSimkus: Enflasyon görünümü politikada değişikliği gerektirmiyor----

Simkus: Enflasyon görünümü politikada değişikliği gerektirmiyor

Simkus: Enflasyon görünümü politikada değişikliği gerektirmiyor
26 Ocak 2022 - 11:52 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Gediminas Simkus enflasyon görünümünün ECB'nin para politikasının yönünü değiştirmesini gerektirmediğini söyledi.

Simkus ECB'nin enflasyon görünümü nedeniyle politikasında değişikliğe gitmesine veya politika sıkılaşmasının ivmelenmesine ihtiyaç olmadığını söyledi.

Litvanya Merkez Bankası Başkanı Simkus'a göre Euro Bölgesi'nin kendine ait farklı ekonomik koşulların olduğunu belirterek, para politikasının ABD veya diğer Merkez Bankalarıyla kıyaslanamayacağını söyledi.

Bu açıklamalar, ECB'nin gündeminde henüz faiz artışı olmadığını gösteriyor. ABD Merkez Bankası ise enflasyonla mücadele kapsamında ECB'nin aksine Mart ayında faiz artışına hazırlanıyor.

Bloomberg'de yer alan haberde, belirsizliklerin arttığını belirten Simkus "Ancak enflasyon görünümünün uzun süre hedefimiz olan yüzde 2'nin çok üzerinde seyredeceğini tartışmak için gerekçelerin oluştuğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

ECB'den Faiz artış beklentisi ötelendi

Para piyasalarında da ECB'den faiz artış beklentileri ötelendi. Piyasalar ilk faiz artışının Aralık ayında olmasını bekliyor. Deutsche Bank da benzer görüşte olduğunu açıkladı. Birçok analist faizlerin 2023'ten önce artırılmayacağını düşünüyor, daha şahin Yönetim Konseyi üyeleri de bu yıl artış olmayacağını ifade ediyor.

Euro Bölgesi'nde enflasyonun Aralık'ta yüzde 5 ile rekor kırmasının ardından ECB üzerindeki baskı da artıyor. Simkus son gelişmelerin projeksiyonlarıyla aşağı yukarı uyumlu olduğunu, ekonomide koşullar değişirse ECB'nin harekete geçmeye hazır olacağını bildirdi.

43 yaşında en genç ECB üyesi olan Simkus, Ukrayna sınırındaki jeopolitik risklerin omikrondan daha büyük belirsizlik kaynağı olduğunu da dile getirdi.

Biden, enflasyonla ilgili soru soran muhabire küfür etti

 

Holzmann: Enflasyon görünümü oldukça belirsiz

 

Lagarde: Enflasyon konusunda iyimser görüşümüzü devam ettiriyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)