BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSimit Sarayı'ndan iki yeni proje----

Simit Sarayı'ndan iki yeni proje

Simit Sarayı'ndan iki yeni proje
04 Nisan 2017 - 15:08 www.finansgundem.com

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu: "Türkiye'nin Eataly'sini yaratacağız. İlk şubeyi Riyad'da 4 bin metrekarelik bir alanda açacağız"

Türkiye'nin geleneksel lezzeti simidi tüm dünyaya yayma hedefiyle yola çıkan Simit Sarayı, 2017'ye iki önemli projeyle giriyor. Erzincan'da yeni bir tente kurmaya hazırlanan şirket, ayrıca Türkiye'nin geleneksel lezzetlerinin olduğu yeni bir konsept yaratmayı planlıyor. Yeni konseptin İlk mağazası Suudi Arabistan'da açılacak.

Cazibe Merkezleri kapsamında yer alan Erzincan'da yeni fabrika açmak için harekete geçen Simit Sarayı, bu tente için 100 milyon TL yatırım yapacak. Yeni tesiste yaklaşık 300 kişiye İstihdam sağlanması planlanıyor. Erzincan'da 153 dönüm İçin başvuru yaptıklarını söyleyen Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, "Yerin teslimi konusunda çalışmalar sürüyor. Alır almaz inşaata başlayacağız. Hedefimiz tesisi yıl sonuna yetiştirmek" diyor.

EATALY TARZINI GETİRİYOR

Şirketin diğer hedefi İse İtalyan lezzetlerinin yer aldığı ünlü restoran- market zinciri Eataly tarzında Türkiye'ye Özel bir konsept geliştirmek. Abdullah Kavukçu, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 4 bin metrekarelik bir alanda açmayı planladıkları konsept İçin çalışmaların devam ettiğini söylüyor. Kavukçu, "Türkiye'nin Eataly'sini yapıyoruz. Zaten su an döner markamız var, yeni konseptte o yer alacak. Bunun dışında Türkiye'nin diğer lezzetleri için markalar yaratacağız. Mimari çalışmaları devam ediyor. Dönerin yanı sıra 10 marka yer alacak" diye konuşuyor.

400'ün üzerinde şubesi bulunan Simit Sarayı, son dönemde özellikle yurtdışı büyümesiyle dikkat çekiyor. Şirketin cirosunun yüzde 52'si yurtdışından geliyor. Önümüzdeki dönemde yurtdışı büyümesinin hızla devam etmesi planlanıyor. 2017 yılında 100'ü yurtdışında olmak üzere 150 yeni şube açılması planlanıyor. Abdullah Kavukçu, halihazırda sözleşmesi yapılan 828 mağazanın önümüzdeki üç yılda açılacağım söylüyor. 2017 yılında 250 milyon dolarlık yatırım bütçesi bulunan şirket, Türkiye'de bin 500. yurtdışında 2 bin kişiye yeni istihdam sağlamayı hedefliyor.

UZAKDOĞU'YA AÇILACAK

Abdullah Kavukçu, bu yıl yüzde 30 büyüme hedeflediklerini söylüyor. Bu büyümenin de ağırlıklı olarak yurtdışından geleceğini ifade ediyor. Kavukçu, gelecek planlarım ise şöyle anlatıyor: "Şu anda 22 ülkede varız. Bulunduğumuz Avrupa ülkelerinde derinleşirken yeni pazarları da inceliyoruz. Kısa bir süre önce Sırbistan'da 11 Cafe Costa mağazasını satın alarak tamamını Simit Sarayı'na dönüştür-dük. 2018'de ise Uzakdoğu pazarına gireceğiz."

KAHVE İÇİN ÖZEL BÖLÜM GELİYOR

Yurtdışında bakery zinciri olarak tanınan Simit Sarayı, kahve konusunda yeni projeler üzerinde çalışıyor. Mağazaların İçinde ayrı bir kahve bölümü yapmayı planlayan şirket, ilk denemeyi Londra'daki Picadilly mağazasında başlatacak. Yeni bir kahve kültürü oluşturacaklarını söyleyen Abdullah Kavukçu. "Bu yıl bizim kahve yılımız. Yeni bir kahve kültürü oluşturacağız. İlkini Picadilly mağazasında bir aya kadar bitirmiş olacağız. Sonra diğer mağazalara da yayacağız" diyor. (Ayşegül Sakarya Pehlivan/Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)