BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞimdi ilişkileri düzeltme zamanı----

Şimdi ilişkileri düzeltme zamanı

Şimdi ilişkileri düzeltme zamanı
26 Aralık 2015 - 15:49 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, uçağın düşürülmesinden mutlu olmadıklarını hatta üzüntü duyduklarını söyleyerek, "şimdi ilişkileri düzeltme zamanı" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi sürecinde Türkiye'nin olgun ve dürüst bir devlet gibi davrandığını belirterek, "Başka yollara da tevessül etmedi. Gerçekleştirilen olaydan daha doğrusu uçağın düşmesinden de mutlu olmadığını, hatta üzüntü duyduğunu da çok açık yüreklilikle samimi bir şekilde paylaştı Türkiye. Ama şimdi ilişkileri düzeltme zamanı" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek "2. Muhtarlar İstişare ve Eğitim Toplantısı"na, Bakan Çavuşoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz, milletvekilleri ile muhtarlar katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, söz konusu programın ikincisinin gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirterek, belediye başkanları ve muhtarların işbirliği içerisinde önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

AK Parti dışında halkın karşısına projelerle giden hiçbir parti adayı olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, Antalya'yı yeniden ayağa kaldırmak için çalıştıklarını, il başkanlığının kaptanlığında bu çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Libya'da ateşkesi sağlamak için anlaşma imzaladıklarını, Suriye'de siyasi çözüm için gece gündüz kafa yorduklarını anlatan Çavuşoğlu, dünyanın neresinde bir toplantı varsa gidip katkı sağladıklarını bildirdi.

- "Yanlışın karşısında da dimdik duruyoruz"

Herkesin sözünde durması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"1 Ocak'tan itibaren olumlu gelişmeleri de umut ediyoruz. Tabii ki herkes sözünde durmalı. Suriye ile ilgilenen ülkelerin sözünde durması gerekiyor. Terörle mücadelede herkes ortak kararlılığını göstermeli. Terörle mücadele edeceğiz diye oraya gelip, masum, sivil insanları öldürmemeli. İşte her zaman olduğu gibi yanlışın karşısında da dimdik duruyoruz, doğruyu herkesin yüzüne söylemeye devam ediyoruz, söylemeye de devam edeceğiz."

Çavuşoğlu, dünyanın her yerini kucakladıklarını, insani yardımda milli gelire göre Türkiye'nin dünyada birinci sırada olduğunun altını çizdi.

- "EXPO 2016'ya katılım 43'e çıktı, rekor kırdık"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'da birçok önemli zirve ve organizasyon yapıldığını belirterek, "Herkes Türkiye'nin ilk kez gerçekleştireceği EXPO 2016'yı konuşuyor. Bugüne kadar en çok katılım 30 olmuş, ama şu anda EXPO 2016 Antalya'ya katılım 43'e çıktı, rekor kırdık. Antalya bunu hak ediyor" dedi.

G20 Liderler Zirvesi ile Antalya'nın dünya markası haline geldiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, zirve sayesinde beş yılda yapılacak yatırımların altı ayda gerçekleştirildiğini vurguladı.

Antalya'nın dünyanın parlayan yıldızı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, kent için otoban, raylı sistem, hızlı tren, liman gibi çok sayıda proje bulunduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, Antalya'nın gelecek yıl En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı'na da ev sahipliği yapacağını, şimdiden çalışmalarına başladıklarını aktardı.

- "Şimdi ilişkileri düzeltme zamanı"

Sorunların çözümü için katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün Rusya ile bir sorun yaşıyor muyuz? Evet. Bunun sebebini çok iyi biliyorsunuz, nasıl olduğunu da çok iyi biliyorsunuz. Bu süreçte Türkiye olgun ve dürüst bir devlet gibi davrandı, başka yollara da tevessül etmedi. Gerçekleştirilen olaydan da daha doğrusu uçağın düşmesinden de mutlu olmadığını, hatta üzüntü duyduğunu çok açık yüreklilikle samimi bir şekilde paylaştı Türkiye. Ama şimdi ilişkileri düzeltme zamanı. Her ülke arasında sorun olabilir, her ülke arasında krizler de olabilir. Yanlış anlaşılmalar da olabilir, başka şeyler de olabilir, ticaret de siyaset de olabilir, başka gerginlikler de olabilir ama diplomasi ne işe yarar? Bu sorunları sağduyuyla çözmek için vardır. Biz de bu sorunu aşmak için çaba sarf ediyoruz, ama samimi çaba sarf ediyoruz. Suçluluk psikolojisi içinde olduğumuzdan değil, herhangi bir ülkeden veya bu olaydan dolayı Rusya'dan korktuğumuzdan değil, Rusya'ya önem verdiğimiz için."

Rusya'nın sadece komşu değil, aynı zamanda Türkiye'nin önemli bir ortağı da olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, "Rusya'nın bize karşı aldığı yaptırımlardan korktuğumuzdan değil ama biz tüm komşularımız ve bölgedeki tüm ülkelerle her alanda işbirliği yapmak istediğimiz için ve buna inandığımız için bunu yapıyoruz. Üstesinden geliriz, hiç merak etmeyin. İnşallah sağ duyu hakim olduktan sonra böyle sakinlik içinde samimi bir şekilde olayları konuşarak, çözüm önerileri üreterek, bunun da üstesinden geliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Yarın Antalya'da oturan Rus kökenli vatandaşlarla bir araya geleceğini belirten Çavuşoğlu, ne olursa olsun halkların bundan etkilenmemesi gerektiğini, onlara da en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. A.A
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dürüst fadil26 Aralık 2015 18:15

    Dürüst devlet kim inanır sadece kadir inanır Reyhanlı Suruç ankara savcı kiraz emniyet müdürlerinin ölümleri hala aydinlanmadi sayın bakan dürüst devletcilikten bahsetme ancak fadil inanır dürüst olduğunuza oda jet fadil tabi

  • emin güney26 Aralık 2015 18:00

    önce Ege’de işgal edilen 17 Türk adasının ya hesabını sorun ya da hesabını verin...