BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaŞimdi de Fed'i eleştirdi----

Şimdi de Fed'i eleştirdi

Şimdi de Fed'i eleştirdi
27 Ağustos 2013 - 18:53 www.finansgundem.com

Pacific Investment Management Co. CEO'su Muhammed El Erian, Fed'in varlık alımlarının büyüme üzerinde fazla etkili olmadığını belirtti

Pacific Investment Management Co. CEO'su Muhammed El Erian, Fed'in benzeri görülmemiş varlık alımlarının gayrısafi yurtiçi hasılaya 0.25 ile 0.5 yüzde puan arasında artış sağladığını söyledi.
El Erian, "Birçok kişi reel ekonomiye olan etkisinin hayal kırıklığı olduğunu düşünüyor. Fakat finansal varlıklar üzerinde hatırı sayılır bir etkisi oldu" ifadelerini kullandı.
ABD merkez bankası Ocak ayından bu yana borçlanma oranlarını düşük tutmak ve ekonomik büyümeyi desteklemek adına aylık 85 milyar dolar tutarında Hazine tahvili ve mortgage destekli tahvil alımı yapıyor. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanına göre, Fed'in ilk adımı bu alımları Eylül ayında 10 milyar dolar azaltmak olabilir.
"Yatırımcılar Fed'in ne zaman varlık alımlarını azaltacağını ve bunu hangi oranlarda yapacağını, küresel sonuçları da hesaba katarak, düşünmeliler" diyen El Erian, son olarak Fed'in muhtemelen mortgage destekli tahvil alımlarından çok, Hazine tahvil alımlarını düşüreceğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)