BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriŞimdi al sonra öde sistemi yükselişte----

Şimdi al sonra öde sistemi yükselişte

Şimdi al sonra öde sistemi yükselişte
15 Mart 2021 - 17:54 www.finansgundem.com

Şimdi al, sonra öde sistemi 2021’in en büyük perakende trendlerinden biri olacak. Ödeme hizmeti hızla büyüme gösterirken, hizmet sağlayıcılar, perakendeciler ve tüketiciler arasında da yaygınlaşıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl e-ticaret büyük bir ilerleme kaydetti. Birçok insan pandemi döneminde market alışverişlerini online olarak yaptı. Ancak bugüne kadar hakkında çok daha az bahsedilen trendlerden biri de, 2021’de perakende sektöründe öne çıkacak olan şimdi al, sonra öde sistemi oldu. Bu sistem, tüketicilerin yaptıkları bir alışverişin ödemesini, faizsiz ve ücretsiz olarak taksitler halinde ödemesine imkan tanıyor.

Şimdi al, sonra öde sistemi tüketicilerin ilgisini çekti ve yaygınlaştı. Ancak perakendecilere sağladığı faydalar da var.

Kayıp gelir için bir çözüm

Salesforce’a göre ABD’de tüketicilerin %85’i 2020’nin ikinci çeyreğinde kredi kartlarını bıraktı. Bu da kart sahiplerinin, bazı alışverişlerini tamamlamadığını gösteriyor. Şimdi al, sonra öde sistemi ise, perakendecilerin bu sorunu çözmesine ve kredi kartı kullanmayı bırakan tüketicilerin gerçekleştirmediği ödemeleri gerçekleştirebilmesine imkan tanıyabilir.

Tüketimi artırıyor

Şimdi al, sonra öde sistemi tüketimi teşvik ettiği kadar, tüketim miktarının da artmasına neden oluyor. Şimdi al, sonra öde alanında önde gelen hizmet sağlayıcılarından 

Afterpay’e göre, bu hizmeti kullanan perakendecilerin işlem başına birimlerinde %50 ila %200 artış görüldü. AdAge’e göre, Klarna ortalama siparişlerde %58 artış bildirirken, Affirm %87’lik yükseliş açıkladı. Bunun nedeni ise, şimdi al sonra öde sisteminin sağladığı ödeme esnekliği olarak öne çıkıyor.

Z kuşağı uzun vadeli büyümeyi destekliyor

e-Marketer’a göre, 18 ila 34 yaş arasındaki kişilerin %13’ü, anket katılımcıların tamamının ortalaması olan %9’a karşılık, şimdi al sonra öde sistemini %13 oranında kullandı. Tüm yaşlardan kullanıcı sayısında artış gözlense de, Z kuşağı ödeme sisteminde büyümeyi ve başarıyı destekledi.

Z kuşağı aynı zamanda korona virüs pandemisine de birinci elden tanıklık ediyor. Pew’e göre, 18 ila 23 yaş arası çalışanların yarısı, hanelerindeki birinin veya kendilerinin pandemi ortaya çıktığında gelirini kaybettiğini söyledi. Bu oran ise diğer tüm yaş gruplarından daha yüksek.

 Şimdi al, sonra öde hizmeti, bu jenerasyona istedikleri esnekliği tanıyor ve aylık bütçe yönetimleriyle uyumlu çalışabiliyor. Aynı zamanda bir kredi kartına da ihtiyaç kalmıyor.

Dev bankalar dolandırıcılık önlemlerini uygulamadı

 

Yandex bankacılık sektörüne giriyor

 

Ofise dönüş telaşı patronları aşı aktivistine dönüştürdü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)