BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSilivri Cezaevi'ne korsan radyo istasyonu----

Silivri Cezaevi'ne korsan radyo istasyonu

Silivri Cezaevi'ne korsan radyo istasyonu
04 Eylül 2022 - 09:29 www.finansgundem.com

Cezaevindeki mahkumlara şifreleme yöntemiyle mesaj ve talimat yağdıran korsan radyonun yayınları durduruldu

Kemerburgaz'da bir eve yapılan baskında kaçak radyo yayını yapıldığı tespit edildi. Kaçak radyo yayınıyla cezaevindeki bazı mahkûmlarla iletişim kurulduğu belirlendi

Silivri Cezaevi yönetimine geçtiğimiz günlerde bir mahkûm, ihbar mektubu gönderdi. Mektupta cezaevinde yatan mahkûmlara yönelik kaçak bir yayın yapıldığı ve bu yayın içerisinde şifreli yöntemle bir akım talimatlar verildiği yazıyordu.

İddiaya göre, bu yayınlar karşılığında mahkûmların ailelerinden 3 ila 5 bin lira arasında paralar talep ediliyor, karşılığında mahkûmun adı ve tutuklu bulunduğu koğuş zikredilerek mesajlar söyleniyordu.

Yasal olmayan yollarla yapılan bu yayınlarda terör örgütü PKK, DHKP-C gibi örgüt üyelerine yönelik konuşmalar yapılıp yasaklı şarkılar çalınıyordu.

İhbar üzerine durum önce RTÜK'e, ardından savcılığa bildirildi. RTÜK yapılan incelemede söz konusu radyonun kaçak frekansla yayın yaptığını tespit etti. Dilek Yaman Demir'in Sabah'taki haberine göre yayının adresi Kemerburgaz'daki bir ev çıkınca polisler düğmeye bastı.

RADYO YAYINI İPTAL EDİLDİ

İkamete yapılan operasyonda yayın yapmaya yarayan birçok elektronik malzeme ve uydu vericisi bulundu. Emniyet güçleri tarafından el konulan envanterlerle birlikte yayını yapan kişinin tespit edilmesi için ayrı bir çalışma yürütüldü.

RTÜK yayın frekansının engellenmesi için Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvuruda bulundu. Talep dilekçesinde incelenen yayında terörü destekleyen yayın yapıldığı, kaçak yayınla vergi kaçırıldığı ve bazı şahıslara yönelik ithamlarda bulunulduğu anlatıldı. Talebi kabul eden hâkimlik erişim engeli verirken, şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor.

Türkiye, Somali'deki terör saldırısını kınadı

 

Somali'de terör saldırısı: 20 ölü

 

Barış Pınarı bölgesinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)