BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSilahlanan aşırı sağcı grupların hesapları kapatıldı----

Silahlanan aşırı sağcı grupların hesapları kapatıldı

Silahlanan aşırı sağcı grupların hesapları kapatıldı
03 Haziran 2020 - 16:31 www.finansgundem.com

Facebook, ABD’de gerçekleşen protestolara silah götürmeyi planlayan Amerikan Muhafızları isimli bir ‘nefret grubuna’ ait hesapların kapatıldığını açıkladı

Facebook, Amerikan Muhafızları isimli gruba ait üyelerin, siyahi vatandaş George Floyd’un polis tarafından öldürülmesi nedeniyle patlak veren gösterilere silah götürmeyi planladıklarını fark etti.

Amerikan Muhafızları grubu, üyelerinin ülkelerini savunan vatanseverler ve anayasaya bağlı milliyetçiler olduğunu savunuyor.

İftira ve Karalama ile Mücadele Birliği (ADL) ise, Amerikan Muhafızları grubu üyelerinin göçmen karşıtlığı, nefret ve şiddet ile bağlantılı ‘beyaz ırkın üstünlüğüne inanan’ kişiler olduğunu bildirdi.

Facebook, aşırı sağ Proud Boys grubuyla ilişkili hesapların da kapatıldığı bilgisini verdi. Ancak bu grupta silah kullanımıyla ilgili paylaşımların görülmediğini ifade etti.

Facebook ayrıca politik bağlantılarına bakılmaksızın platformu şiddet eylemlerini örgütlemek için kullanan kişilere karşı harekete geçileceğini de vurguladı.

Twitter da, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkede kaosa neden olmakla suçladığı Antifa (anti-faşist hareket) adına açılan sahte bir hesabı kapattı.

Twitter tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, hesabın beyazların üstünlüğünü savunan Identity Evropa isimli ırkçı bir grup tarafından Antifa adına açılan sahte bir hesap olduğu ifade edildi.

Askıya alınan sahte hesapta, siyahi göstericilerin beyazlara karşı şiddet eylemleri planladığını iddia eden paylaşımlar yapılmıştı.

Trump’ın ülkede düzenlenen protestolarda yağma başlaması halinde polisin ateş açacağına ilişkin tweeti Twitter tarafından ‘şiddeti yücelttiği’ gerekçesiyle sınırlandırılmıştı.

Ancak, Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg’in ifade özgürlüğünü öne sürerek bu paylaşımı kaldırmaması eleştirilere yola açtı.

Bunun üzerine çok sayıda Facebook çalışanı ‘sanal greve’ başladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)