BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞikede son söz kimin?----

Şikede son söz kimin?

Şikede son söz kimin?
25 Temmuz 2013 - 19:45 www.finansgundem.com

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç şike süreci hakkında açıklamalarda bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç inşaatı devam eden Antalya Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı şike davasında Aziz Yıldırım ve diğer sanıklara verilen hapis cezasının onanmasını istemesi ile ilgili olarak, süreç hakkında açıklamalarda bulundu.
Bakan Kılıç, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, şike davasında Aziz Yıldırım ve diğer sanıklara verilen hapis cezasının onanmasını istemesi ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Ben hukukçuyum. Süreçte bir hukuk süreci. Hukukçular devam eden yargı süreci hakkında yorum yapmazlar. İki yıldır özenle koruduğumuz vizyon şudur. Bu davanın herhangi bir aşamasında siyasi bir yorumda bulunmadık. Dolayıyla kafaları karıştırmadık. Nihayetinde birinci derece mahkemesinde verilmiş olan bir karar var. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir istemi var. İlgili dairelere gelecek. Oralarda savunmalara yeniden bakılacak. Yargılamanın evrelerine geçilecek. Son evredir son aşamadır ama önemli bir aşamadır. Nihayetinde hukuk son sözü söyleyecek. Son sözü söyleyen siyaset olmamalı bu gibi meselelerde, hukuk olmalıdır. Herkes hukuka güvenecek.”
Spor savcıları göreve
Bakan Kılıç spor savcılarının göreve başlaması ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi:
“Spor savcıları göreve başladı. Özelikle Spor Toto Süper Lig’de takımı bulunan illerde spor savcıları göreve başladı. 6222 sayılı kanun harfiyen uygulamada. Bu kanundan herhangi bir geri adım atılması söz konusu değil. Emniyet birimlerimiz gereken önlemi aldı. 6222 sayılı kanun hem hakimler savcılar ve hem de kolluk kuvvetleri yönüyle görevler yükleyen bir kanundur. Önümüzdeki hafta Ankara’da süper ligde takımı bulunan illerin emniyet müdürleri ve şube müdürleri ile İçişleri Bakanlığı ile toplantı yapacağız. Güvenlik önlemleri bir kez daha gözden geçirilecek. Ben Bakan olarak hiçbir sporseveri, savcı ile hakimle polisle korkutmak istemem. Öyle bir niyetim yok. Spor zevkinin sürdürülebilmesi için gerektiğinde savcılarımız görevlerini yapmaya hazır. Hiç kimse holiganizme tebessüm etmemelidir. Hiç kimse şiddetten medet ummamalıdır. Hiç kimse vandalizmi sporun öğesi haline getirmemelidir. Sporsever olana sözümüz yok, şiddete teröre de hukuk devletinin vereceği bir müsamaha yok” ifadelerine yer verdi.
Bakan Kılıç daha sonra Atatürk Spor Salonun’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaz okulları kapsamında basketbol eğitimi alan çocukları ziyaret etti. Çocuklar ve aileleri ile sohbet eden Bakan Kılıç, ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’ndeki resim, müzik, metematik, santranç eğitimi alan geçleri ziyaret etti. Gençlerle santranç oynayan Bakan Kılıç, santrancın öneminden bahsetti.
Antalya Stadyumu Projesi
Antalya Stadyumu Projesi’nde değişiklik olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, "32 bin kişilik uluslararası futbol standartlarını sağlayan bir projedir. Projenin özü belli değişiklik olmaz. Antalya’nın diğer spor alt yapısına yapılan yatırımla, Antalya’yı biz spor turizminin merkez kenti olarak konumlandıracağız. Yılın 6 ayda Antalya’da turizm hareketi var, diğer 6 ayda 5 yıldızlı trilyonluk yatırımlar bomboş. Bizim aslında yaptığımız yılın diğer 6 aynı doldurma operasyonudur” diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • temiz futbol25 Temmuz 2013 21:13

    Yargıtay Aziz Yıldırım ve ekibine hak ettiği cevabı verecek.. Tabi bu arada Aziz Yıldırım kaçıp gidebilir. Çünkü Fenerbahçe ceza yediği zaman ceza yemiş başkan olmak istemeyecektir.