BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞike iddiaları Fener’e kaça patladı----

Şike iddiaları Fener’e kaça patladı

Şike iddiaları Fener’e kaça patladı
09 Mart 2014 - 10:52 www.finansgundem.com

Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe’nin karşı karşıya kaldığı şike iddialarının kulübü 100 milyon dolarlık bir kayba uğrattığını söyledi

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, Fenerbahçe’nin karşı karşıya kaldığı şike iddialarının kulübü 100 milyon dolarlık bir kayba uğrattığını söyledi. Kiğılı, “Çok ciddi kayıp var. 100 milyon dolarlık kayıptan söz edebiliriz” dedi.  Milliyet'ten Eylem Türk'e konuşan Abdullah Kiğılı ile gündemdeki konuları ve şirketin hedeflerini anlattı.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım; hapis cezasıyla ilgili olarak, “infazın durdurulması” talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptı. Anayasa Mahkemesi kararlarıyla tahliyeler oluyor. En son İlker Başbuğ tahliye oldu. Başkanınızın davasında gelişme bekliyor musunuz?

 Yargıtay’a itirazımız oldu. Görüşülüyor. Anayasa Mahkemesi’ne müracaat yapıldı. Onların neticelenmesini bekliyoruz. Ümidimiz devam ediyor tabi ki. Benim daha fazla bir şey söylememe gerek yok zaten toplum her şeyi görüyor, duyuyor, anlıyor.








 Son başkanlık yarışında siyasi baskı iddiaları gündemde. Siz yönetim olarak bu baskıyı ne kadar üzerinizde hissettiniz?

 Vallahi ben hiç hissetmedim, çok enteresan. Karşı tarafta olanlar da bizden olan, camianın içinden olan insanlardı. Arkadaşlarım vardı, normal karşıladım. Ama öyle bir baskı olduğunu ben hissetmedim. Sonuç, kongre üyelerinin Aziz Yıldırım’a olan bağlılığını gösterdi. Ciddi bir farkla kazandı. Bu kadar fark, hiç tahmin etmiyordum.

 Kulüp yönetimi seçilirken nasıl bir denge gözetilir? Zengin olmak, iktidara yakın olmak mı yoksa renk aşkı mı...

Fenerbahçe’yi iktidarlar yönetmiyor. İktidarın Fenerbahçe üzerinde, yönetim kurulu üzerinde baskısı olması mümkün değil. Zenginliğe gelince, burada önemli olan çok zengin olmak değil, bu işi iyi bilen olmak. Benim vazifem mesela Fenerium’ları yönetmek. Bütün Fenerium’lardan sorumlu tek kişi benim.

 Bağdat Caddesi’nde 2 hafta önce hem başkanınız hem pek çok kişinin adil yargılanması talebiyle yürüyüş düzenlediniz. Türkiye’de yıllardır haksız olduğu iddia edilen davalarda insanlar yargılanıyor. Sizin başınıza geldiğinde mi olayın vahametini anladınız, geç kalmadınız mı?

Vallahi benim şahsi özeleştirim şu; bir şike var deniliyor. Benim bildiğim dünyanın hiçbir yerinde şike ile ilgili sporla ilgili bir konunun özel yetkili mahkemelerde görüldüğü nasıl bir şey? Benim bildiğim spor ile ilgili bir dava normal mahkemelerde görülmesi gerekir.
 Özel yetkili mahkeme ile bunun ne alakası var? Bir kere en başta sürecin başında bir yanlışlık var. Bugün gelinen noktada özel yetkili mahkemeler kaldırıldı. O zaman bizim ne günahımız var?

 Fenerbahçe’nin karşı karşıya kaldığı şike iddiaları sonrası  hisse değerinde ciddi değişimler oldu. Ancak tam olarak kayıp nedir, bu yaşananlar kulübe maddi olarak ne kaybettirdi?

 Çok ciddi kayıp var tabi. Bir kere Avrupa kupalarına gitmememiz önemli bir kayıp. 3 Temmuz sürecinin içinde olan bir yöneticiyim. İlk 15 gün içinde bankalar ciddi manada hızlı ödemelerin yapılması için kulübümüze geldi.
 O günleri hiç unutamam. Ama çok iyi hatırlıyorum yönetim kurulu olarak ilk yıl inanılmaz bir çalışmanın içine girdik. Ve borçlarımızı 50 milyon dolar azalttık. Yine de Avrupa kupalarına gidemememiz büyük bir kayıp.
 Neresinden baksanız bir kere Avrupa kupalarına gidememek demek asgari giriş paralarıyla birlikte 20-25 milyon dolarları kaybetmemiz demek. Bunu birkaç yıl ile çarptığınızda 100 milyon dolarlık kayıptan söz edebiliriz. Sonuç olarak bakarsak böyle bir kayıp var mı, var.

Karar verilmiş geçmiş bitmiş!

 Yarın (Pazartesi) Trabzon ile maçınız var. Ne zaman barışacak taraflar?

Trabzonspor Başkanı beyanatları ile bunu körüklüyor. Fenerbahçe ile ilgili alınan kararlar UEFA’dan çıktı. bundan sonra Fenerbahçe’nin kupasının alınması geçti. Ama siz bunu ters şekilde söyleyip de kendi taraftarınıza bu şekilde lanse ederseniz böyle olur.
 Bu bir spor, kararlar verilmiş, geçmiş bitmiş.

Çin’de hızlı büyüyeyecek

Peki Kiğılı markası bugün nasıl bir büyüklüğe ulaştı?

18. Abdullah Kiğılı mağazasını açtık. Yakın bir gelecekte sayısı 30’a çıkacak. Kiğılı’da ise yaklaşık 248 civarı mağazamız var.
 Her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. 10 yeni mağaza daha açacağız. Çalışan sayımız 2.100’e çıktı. 2014 ciro hedefimiz ise 450 milyon TL. Yurtdışında 7 ülkede 17 mağazaya ulaştık. Çin pazarından çok memnunuz. Çin’deki satışlar buradakinin 2 katı. Çin halkı yabancı markaya karşı inanılmaz bir talep gösteriyor. Önümüzdeki beş yıl içinde Çin’de 100 mağaza açma hedefimiz var. Yurtdışında, önümüzdeki 10 yıl boyunca daha fazla yatırım yapacağız.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)