BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞike hakimi yakalandı----

Şike hakimi yakalandı

Şike hakimi yakalandı
30 Mart 2018 - 13:07 www.finansgundem.com

3 Temmuz 2011'de şike davasına bakan FETÖ'cü hakim kaçmaya çalışırken yakalandı

FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski ‘Şike Davası’ hakimi Hikmet Şen Bursa’da saklandığı ‘Gaybubet Evi’nde yakalandı. Şen’in polisin baskını sırasında balkondan atlayarak kaçmaya çalıştığı öğrenildi.

Futbolda şike soruşturması 3 Temmuz 2011 tarihinde Yıldırım, Mosturoğlu ve Adalı gibi futbol dünyasının yakından tanıdığı birçok ismin gözaltına alınmasıyla başlamıştı. Soruşturmada, 2010-2011 sezonunda Süper Lig ve Birinci Lig'de toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyetleri yapıldığı öne sürülmüştü.

Beraat ettiler

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar Haziran 2012'de çıktı ve Yıldırım altı yıl, üç ay hapis cezasına çarptırılırken, 93 sanıktan 48'i hüküm giydi. Ancak daha sonra yeniden yargılama kararı alındı ve sanıklar yapılan yeniden yargılamanın ardından 2015 yılında oybirliğiyle beraat etti.

Davası İstanbul’da…

 FETÖ soruşturmalarının başlamasının ardından 2016 yılında ‘Şike’ soruşturmalarıyla bağlantılı savcı, hâkim ve polislerin de aralarından bulunduğu 58 kişi hakkında soruşturma başlatılmış, neticesinde İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Davanın hâkimlerinden Hikmet Şen bu mahkemedeki dava kapsamında aranıyordu. 
İddianamede, şike soruşturmasının Gülen'in talimatıyla yapıldığı belirtiliyordu

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)