BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞike Davası'nda karar açıklanıyor----

Şike Davası'nda karar açıklanıyor

Şike Davası'nda karar açıklanıyor
09 Ekim 2015 - 18:48 www.finansgundem.com

Aziz Yıldırım: "Şahsım ve tüm arkadaşlarım adına beraatimi talep ediyorum"

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Savcı Abdullah Mirza Coşkun'un mütalaasında sanıklar için beraat istediği şike davasında karar açıklanıyor. Duruşma 16:00'da başladı. Aziz Yıldırım ve çok sayıda yönetici duruşma salonunda yerini aldı. Karar bekleniyor.

Yeniden görülmeye başlanan ve aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıkların yargılandığı şike davasında karar açıklanıyor. Pazartesi günü görülen duruşmada savcı mütalaasını vermiş ve sanıkların beraatini talep etmişti. Bugüne ertelenen davada karar çıkması beklenirken, sarı-lacivertli camia da mahkemeye odaklandı.

Sanıklar tek tek beraatlerini talep etti

Aziz Yıldırım söz aldı: Beraat istiyorum
Duruşmada son sözü sorulan Aziz Yıldırım kısa bir konuşma yaparak: "Burada 4 yıl 3 aydır onur mücadalesi yapıyoruz. Bu mücadelenin sona ermesini ve beraat istiyorum.

İlhan Ekişoğlu, Ali Yıldırım ve Serdal Adalı, beraat istediğini açıkladı. Olgun Peker ise "Bu davanın başlangıcı komplo. Ben yaşadıklarımdan bunu biliyorum." diye konuştu.

Konuşmamış sanıklar ve avukatları son beyanlarını yapıyor. Savcı mütaalası doğrultusunda beraat talep ediyorlar.

Trabzonspor avukatı, savcının mütaalasına itiraz etti
Mahkemede söz alan Trabzonspor avukatı savcının mütaalasının doğru olmadığını söyleyerek itiraz etti.

Savcı, 5 Ekim'de yapılan duruşmada, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tüm sanıklar hakkında, "şike", "suç örgütü kurmak" ve "üye olmak" suçlarından beraatlerini istemişti.

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe yönetimi tam kadro salonda
Duruşma salonunda çok ciddi bir kalabalık var. Avukatlar, basın mensupları, izleyiciler ve tanıklar...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım tarihi durusmaya katıldı. Son duruşmada bulunmayan Yıldırım ve Ekşioğlu karar duruşmasında hazır bulundu.

Fenerbahçe yönetim kurulu tam kadro duruşma salonunda yerini aldı. Serdal Adalı, Tayfur Havutçu da mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme salonunun izleyici bölümü tamamen doldu, artık kimse alınmıyor. Mahkeme heyeti ve savcı yerini aldı. Karar bekleniyor.

Davanın hakiminin savcının mütalaası sonrası beraat kararı vermesi bekleniyor. Dava sanıklarının da bireysel olarak mağdur oldukları gerekçesiyle dava açmaları gündeme gelebilecek. Beraat durumunda bireysel tazminat davalarının yanı sıra, Fenerbahçe'nin de yüklü bir tazminat davası için çalışmalara start vereceği belirtildi. Şike iddiaları nedeniyle 2011-2012 sezonunda Avrupa kupalarından çıkarılan ve ardından 2 yıl men cezası alan Fenerbahçe'nin nasıl bir yol izleyeceği gerekçeli karara göre şekillenecek.

Taraftarlar Çağlayan'da sonucu bekliyor
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde Fenerbahçeli taraftarlar büyük bir heyecanla davanın sonucunu bekliyor.

Sabahın erken saatlerinde Çağlayan'a gelen Fenerbahçe taraftar grupları pankartlarını astı ve duruşmanın başlamasını beklemeye başladı. İlerleyen saatlerde Anadolu ve Trakya'daki Fenerbahçe Derneklerinin organizasyonlarıyla İstanbul dışından da çok sayıdaki taraftarın da Çağlayan'a gelmesi bekleniyor. Öte yandan karar duruşması öncesi polis de önlemlerini almaya başladı ve bir güvenlik koridoru oluşturdu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)