BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞike davasında flaş gelişme----

Şike davasında flaş gelişme

Şike davasında flaş gelişme
30 Aralık 2013 - 15:41 www.finansgundem.com

Fenerbahçe ve Türk futbolunu ilgilendiren 3 Temmuz sürecinde yeni gelişmeler yaşanıyor. İşte sarı lacivertlileri ilgilendiren o son haber.

Süper Lig'de devre arasına girilmesiyle gözler yine transfer çalışmalarına çevrildi. Ancak akıllar Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin vereceği kararda. Türk futbolunda çığır açacak olan karar sürecinde Fenerbahçe yönetimi Yargıtay'a ek deliller sunmuş ve davanın yeniden görülmesini talep etmişti. Fenerbahçe Kulübü'nün avukatları günün her dakikasında süreci yakından takip ederek gelişmeleri sarı lacivertli yönetime aktarıyor.

SÖZ ADALET BAKANLIĞI'NDA

Türkiye'nin içinden geçtiği 'Yolsuzluk operasyonları' sonrasında ortaya atılan 'Şike sürecinde şişirilmiş deliller ürettik' ve 'Delillerin çoğu hayal ürünüydü' iddiaları, Fenerbahçe'yi harekete geçirdi. Peki Fenerbahçe'nin dava yeniden görülsün talebi nasıl işleme alınacak? Türkiye'nin sonucunu merakla beklediği ve Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin kararını açıklamak üzere olduğu süreçle ilgili en kısa yol Adalet Bakanlığı'ndan geçiyor. Aldığı kararlar son günlerde tartışılan mahkemelerin Balyoz, Ergenekon ve Şike davalarını yeniden görmesi gündemde. Bunlardan en yakını ise kısa bir süre açıklanması beklenen şike davası. Davanın tekrar görülmesinin en kısa ve en çabuk yolu ise Adalet Bakanlığı'nın Yargıtay'a 'Kanun lehine bozma' başvurusu yapması. Eğer Adalet Bakanlığı beklenen başvuruyu yaparsa Yargıtay 5. Ceza Dairesi, davanın yeniden görülmesini isteyebilir.
Bunun dışında Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bu kadar kısa sürede davayı yeniden görme kararı vermesi çok zor. Aldığı kararın emsal olması durumunda diğer ülke gündemini de ilgilendiren davalar yeniden görülebilir. Bunun baskısını da hisseden Yargıtay, davadaki tutarsızlıkların da farkına vardı. Ancak eldeki deliller ve kararlar üzerinden sonuca varmak zorunda kalan Yargıtay'ın da aklı oldukça karışık. Bu nedenle kararını erteleyip kendine zaman kazanmak isteyebileceği de kulislerde konuşulan bir başka detay. (Eurosport)
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metincee30 Aralık 2013 16:01

    fb li basin sikeden beri tam destek ile kollama kayirma bi taraf haberlerine simdi bir akp linin sözu uzerine karari yok saydirma gayretinde bekleyip görelim derim.