BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporŞike davasına emeklilik ayarı----

Şike davasına emeklilik ayarı

Şike davasına emeklilik ayarı
01 Eylül 2013 - 09:11 www.finansgundem.com

Şike Davası, Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanının emekliliğinin yaklaşması üzerine Kasım ayından önce hükme bağlanacak

Türkiye gündemini sarsan Şike davasında Yargıtay’a gönderilen dosyanın önümüzdeki Kasım ayından önce karara bağlanması bekleniyor. Vatan'ın haberine göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli tatilde dava dosyasını gönderdiği Yargıtay 5. Dairesi’nde 100 klasörden oluşan şike davasını 5 kişilik bir komisyon adli tatilin bittiği Pazartesi günü incelemeye başlayacak. Komisyonun başkanlığını ise Ahmet Ceylani Tuğrul yapacak. Ancak Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararını Kasım ayından önce vermesi gerekiyor. Çünkü başkan Tuğrul önümüzdeki kasım ayında emekliye ayrılıyor.
Tuğrul’un merakla beklenen kararla ilgili önümüzdeki 1-2 ay içinde hükme bağlaması bekleniyor. Öte yandan Yargıtay kararı bozar ve mahkemeye geri gönderirse davanın tekrar hangi mahkemede görüleceği ise belli değil. Şike kararının hükmünü verecek olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul daha önce verdiği bir röportajda Fenerbahçe Kongre Üyesi olduğunu söyleyerek, “İnsanın en büyük mahkemesi kendi vicdanıdır ve ben önüme gelen dosya ne diyorsa onu diyeceğim” demişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)