BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSiirt'te 1 milyar dolarlık yatırım durdu----

Siirt'te 1 milyar dolarlık yatırım durdu

Siirt'te 1 milyar dolarlık yatırım durdu
30 Aralık 2015 - 17:26 www.finansgundem.com

Siirt'te 1 milyar dolar ile Çetin HES Enerji Projesi yatırımı bulunan Norveç firmasına ait Statkraft Enerji AŞ.'nin çalışmaları durduruldu.

Siirt kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta, Şirvan ve Pervari ilçesi arasında bulunan Botan Çayı üzerinde 2011 yılında yapımına başlanan Çetin Hidroelektrik Santrali Projesi, bölgede yaşanan sorunlardan dolayı tüm çalışmalar durduruldu. Barajda taşeron firma bünyesinde çalıştırılan yaklaşık 900 işçi ücretli izne gönderildiği belirtildi. Hürriyet’te yer alan habere göre dev proje için alınan faaliyet durdurma kararının gerisinde 'güvenlik' sorununun yer aldığı açıklandı.  

Statkraft Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Filiz Kolat, inşaat işlerinin büyük bölümünün kısa süreli ve geçici olarak askıya alma kararı alındığını açıkladı.

Yüzde 25 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan proje 517 MW kurulu güce sahip. Proje tamamlandığında yılda 1 Milyar 460 Milyon Kilovatsaat enerji üretimi sağlanacak ve Siirt ili büyüklüğünde 6 ilin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.  
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Lanet örgüt31 Aralık 2015 11:09

    Çok yazık oluyor. PKK güneydoğunun gelişmesini önlüyor. ve ora halkına ölüm ve zülümdan başak bir alternatif sunmuyor. Özyönetim dedikleri şey ise yöre halkını iyice ezerek PKK kölesi yapmak.