BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaSiirt Belediye Başkanı gözaltında----

Siirt Belediye Başkanı gözaltında

Siirt Belediye Başkanı gözaltında
08 Aralık 2012 - 12:42 www.finansgundem.com

3 kentteki KCK operasyonunda 80 kişi gözaltına alındı. Selim Sadak Diyarbakır'da sorguda

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 ilde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yürütülen operasyon kapsamında BDP ilçe teşkilatı binasında arama yapıldı. Aramada, BDP İlçe Başkanı Zeyyat Ağaoğlu, BDP eski ilçe başkanı Ömer Turgay'in da bulunduğu bazı BDP'liler gözaltına alındı, terör örgütüne ait resimler ile bazı hard disklere el konuldu. Operasyonda Siirt Bağımsız Belediye  Başkanı Selim Sadak'ın da gözaltına alındığı bildirildi. Diyarbakır’da gözaltına alınan Sadak'ın sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüğü öğrenildi.
SİVİL CUMA NAMAZLARINI KILDIRAN İMAM DA GÖZALTINDA
Nusaybin ilçesindeki operasyonda BDP Nusaybin ilçe başkanlığı ve belediyeye bağlı Gülşilav Kadın Danışma Merkezi'nin de aralarında olduğu 20 adreste arama yapıldı. Operasyonda, Nusaybin BDP ilçe Başkanı Ayten Kahraman, Belediye meclis üyeleri Feryat Tepe, Süleyman Doğan, Belediye çalışanı Sosyolog Sadiye Aksoy, Sivil Cuma namazlarında namaz kıldıran Mehmet Yıldız, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar ve Mitanni Kültür Merkezi Kütüphane sorumlusu Birsen Tokay gözaltına alındı.
Operasyonda aralarından BDP Nusaybin ilçe başkanı Ayten Kahraman ile bazı belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarının da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.
Midyat ilçesinde yürütülen operasyon kapsamında BDP Midyat İlçe Başkanı Zeydan Akgül'ün evinde de arama yapıldığı öğrenildi. BDP Midyat İlçe Başkanlığı'nda yapılan aramada terör örgütüne ait dokuman ve belgelere el konuldu.
Kent genelinde yaklaşık 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
BATMAN
Batman'da sabahın erken saatlerinde BDP il ve merkez ilçe başkanlığı ile Kürdi-Der ve MEYA-DER Batman Şubeleri'ne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında BDP'li il genel meclis üyeleri ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 28 kişi gözaltına alındı.
BDP Milletvekili Ayla Akat da operasyonun sürdüğü saatlerde BDP il binasına geldi.
SİİRT
Siirt'te de, Siirt Belediyesi, BDP il ve ilçe binası ile Mezopotamya Kültür Merkezi Derneği'nin de aralarında olduğu 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Çok sayıda belgeye el konulan operasyonda yaklaşık 12 kişi gözaltına alındı.
Öte yandan BDP il binasında arama yapıldığı saatlerde il binasına girmek isteyen BDP'li yöneticiler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
3 ilde gözaltına alınan yaklaşık 80 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüklerine götürüldü.
Operasyonun sürdüğü kaydedildi.
Hakkari'deki KCK operasyonu: 4 kişi tutuklandı
Hakkari'de terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü tutuklandı.
Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla, Hakkari'de terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerin ardından dün adliyeye çıkarılan 10 zanlının savcılıkta ifadesi alındı.
Daha sonra zanlılardan 1'i bırakıldı, 9 kişi ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan 4'ü mahkemece tutuklandı, 5'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)