BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin“Şiir diliyle konuşursak sorunları aşarız”----

“Şiir diliyle konuşursak sorunları aşarız”

“Şiir diliyle konuşursak sorunları aşarız”
20 Şubat 2017 - 14:29 www.finansgundem.com

Oyuncu ve müzisyen Teoman Kumbaracıbaşı, sorunları aşmanın yolunun şiir diliyle konuşmak olduğunun altını çiziyor. Kumbaracıbaşı şimdi de yaptığı reçellerle de gündemde

Yakışıklı oyuncu ve müzisyen Teoman Kumbaracıbaşı, indie caz kulubü 60m2’de konser verdi. Kumbaracıbaşı, konserinde Neruda, Karacaoğlan, J.Prevert, A.Kadir, Kaygusuz, Puşkin, Percy Shelley, Machado, A.H.Tanpınar, Rilke, Trakl ve daha sayısız önemli söz üstadlarından seçkileri bestelediği şarkılarını söyledi.

Kendi kaleminden Teoman Kumbaracıbaşı; “71’de Arjantin’de doğmuşum. Türkçeyi 6 yaşından sonra öğrendim. İyi okullarda okudum hiçbirini bitirmedim. 17 yaşında evden kaçtım. Oyuncu olmak istiyordum. Tiyatrolarda 30, sinema ve Tv’de 15 yıldır aktif olarak çalışıyorum. Hemen her işi yaptım, pazarcılık dahil.

Şimdi reçel yapıyorum. Küçük yaşta mandolin sonra keman çaldım. Yeterince zaman vermediğimi hissettim, bıraktım. 38 yaşında elektro-gitara başladım. Acaipademler grubunu kurdum. 2 albüm yaptık. 2009’da Marshall Planı, 2011’de Budala. Sonra hastalıklar ameliyatlar. Ama konserlere devam ettik. 2015’te ilk solo albümüm, Zamanın Gözü’nü, Longoz ormanlarında hem görüntü hem sesi hücum kaydettik. Youtube’ta var. Sözün önemini yitirmiş gibi göründüğü, belleğimizin Madımaklarda yakıldığı bu çağda, topraklarımızın derinliklerinden gelen sözleri yeniden yorumluyorum. Sadece toprağımızın değil, evrensel olanı zikreden ve gücümün yettiği, ulaşabildiğim, anlayabildiğim ya da anlamak için bestelediğim tüm büyük şairlerden bir gökyüzü oluşturmak için var gücümle çalışıyorum. Bahar mutlaka gelecek, ama bir şeyler yaparsak gelecek. Bunca özen ve emek, hakikat için. Güzelde hakikat varsa onu arayan, hakikatin güzelini oluşturmak için müzik ve kıymetli sözler. Belleği canlı tutmak, geçmişe bakmak, geleceğe bir Hansel Gretel taşı bırakmak için müzik.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)