BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİstanbul Adliyesi'nde ilginç olay----

İstanbul Adliyesi'nde ilginç olay

İstanbul Adliyesi'nde ilginç olay
03 Mart 2012 - 12:34 www.finansgundem.com

Avrupa’nın en büyük adliye binası olan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda ilginç bir olay yaşandı

Adliyenin kafeterya ihalesini 11 milyon TL’ye yakın bir rekor bedelle alan işletmeci Adil Demirhan’ın işletmeyi üstlendiği 9 aydır ihale şartnamesinde yer alan şartları yerine getirmediği ve hiç kira ödemediği ortaya çıktı. Kullandığı su ve elektrik giderlerini de karşılamayan çay ocaklarına polis baskını yapıldı.
İhale feshedildi
Çarşamba günü polis nezaretinde adliyeye gelen İSKİ ve BEDAŞ ekipleri, ödenmemiş su ve elektrik faturaları nedeniyle çay ocaklarının saatlerine mühür vurrdu.
Kira ödemediği için Adalet Bakanlığı ile de davalık olduğu öğrenilen işletmeci Adil Demirhan’ın, tüm itirazları bu işleme engel olmaya yetmedi. Ardından Adalet Bakanlığı, Demirhan’ın 3 yıllık ihale anlaşmasını tek taraflı feshetti.
60 bin TL ciro bekliyordu
Adliye binasında bulunan kafeteryaların ihalesi geçtiğimiz temmuz ayında yapılmış ve ihaleyi yıllık 10 milyon 643 bin TL bedel ile Kartal Adliyesi’nin çay ocaklarını da işleten Adil Demirhan kazanmıştı.
1068 metrekarelik kafeterya için yıllık KDV hariç 9 milyon 20 bin TL ödemeyi taahhüt eden Demirhan, 3 yılık ihale neticesinde KDV ile birlikte 10 milyon 643 bin 600 TL’yi ödemeyi taahhüt etmişti. Günde 70 bin kişinin gelmesinin beklendiği adliyede günlük 60 bin TL ciro yapmayı bekleyen Demirhan, “Adliyeye günde 70 bin kişinin geleceği söyleniyor. 30 bin kişi gelse günde 55-60 bin TL ciro yaparım. Rakipler poğaça satarak ihaleyi hesapladılar ama hata yaptılar. Ben çorba satacağım” yorumları yapmıştı. Vatan

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)