BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigortacılar Tahvil Garanti Fonu’na talip----

Sigortacılar Tahvil Garanti Fonu’na talip

Sigortacılar Tahvil Garanti Fonu’na talip
24 Mart 2021 - 09:03 www.finansgundem.com

Tahvil Garanti Fonu kurulması konusundaki reform çalışmalarını desteklediklerini ifade eden Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, fonu kurma görevinde sigorta şirketlerinin öncü rol oynayabileceğini söyledi.

Son açıklanan Reform Paketi, sigorta sektöründe bir çok konuda heyecan yarattı. Pakette 18 yaş altının da Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) dahil edileceği ve BES dışındaki vakıf, sandık, dernek vb. kuruluşlardaki emeklilik birikimlerinin 2023 sonuna kadar BES’e aktarımına imkân verileceği belirtildi. Tahvil Garanti Fonu ise sektörde hazırlıkların başlamasını neden oldu.

Dünya’dan Selçuk Altun’a konuşan Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar, Ekonomi Reform Paketi’nde yer alan Tahvil Garanti Fonu kuruluşunun sigorta şirketleri tarafından gerçekleştirilebileceğini belirterek, devletin de bu kurulan fona ortak olabileceği önerisinde bulundu.

"TAHVİL GARANTİ FONU HAYATİ ÖNEME SAHİP"

Reel sektörün finansman kaynaklarına bakıldığında banka finansmanının ilk sırada yer aldığını vurgulayan Yaşar, faktoring, leasing ve finansman şirketlerinin de sınırlı da olsa kaynak sağladıklarını belirterek, “Bu şirketleri incelediğimizde, çoğunun banka iştiraki olduğunu görüyoruz. Oysa gelişmiş ülkelerde, sermaye piyasalarından borçlanma araçları ihraçları ile sağlanan kaynağın önemli yer tuttuğunu biliyoruz. Ülkemizde bireysel emeklilik fonları, sigorta şirketleri fonları, işsizlik sigortası fonu, vakıf ve sandıklar, büyük bireysel yatırımcılar gibi piyasa aktörlerinin yönettikleri fonlar yüz milyarlarla ifade edilen seviyelere ulaştı. Daha da önemlisi şu anda dünyada merkez bankalarının parasal genişleme politikaları sayesinde trilyonlarca dolarlık yatırım yeri arayan fonlar oluştu. Bunları doğrudan reel sektör şirketleriyle buluşturmak gerekiyor. Bu bakımdan kurulacak Tahvil Garanti Fonu’nun hayati öneme sahip olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sermaye piyasalarındaki yatırımcıların en önemli sorunu borçlanma aracı ihraç eden şirketlerin ve borçlanma araçlarının yarattığı kredi riskini kontrol edememek olduğunu düşünüyoruz” diyen Yaşar, gelişmiş piyasalarda borçlanma araçlarının sigortalanabildiğini ve yatırımcıların ödedikleri primlerle kredi risklerini kontrol edebildiklerini kaydetti.

"SERMAYE PİYASASI ARAÇLARINA TEMİNAT SAĞLANMASI KONUSUNDA BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK"

Quick Sigorta’nın Ekim 2020’den bu yana benzer sermaye piyasası araçlarına teminat sağlanması konusunda bir çalışma gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Yaşar, şunları söyledi:

“Ekim 2020’de Türkiye’de ilk defa bir VDMK’ın (Varlığa Dayalı Menkul Kıymet) kefalet sigortası ile 15 Milyon TL’lik ihracına destek olduk. 11 Mart 2021’de de aynı ihraççının 2 yıl vadeli 30 milyon TL’lik VDMK ihracına destek olduk. Her iki ihraç da yatırımcılardan büyük ilgi gördü ve bizlere gelen yorumlardan anladığımıza göre yatırımcıların ilgisinin sebeplerinden birisi de menkul kıymet üzerindeki Quick Sigorta kefalet sigortası oldu. Sözkonusu iki ihracın en önemli özelliği ihracı gerçekleştiren şirketin daha önce sermaye piyasalarına hiç erişmemiş bir şirket olmasıydı.”

Sigorta devi Rusya pazarına giriyor

 

Sigorta sektörüne temettü izni

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)