BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigortacı AXA varlık satarak küçülüyor----

Sigortacı AXA varlık satarak küçülüyor

Sigortacı AXA varlık satarak küçülüyor
23 Haziran 2021 - 12:32 www.finansgundem.com

Fransız sigorta şirketi AXA Malezya’daki varlıklarını 262 milyon euro’ya Generali’ye satıyor. AXA, geçtiğimiz Aralık ayında da Yunanistan’daki sigorta birimlerini satarak sigortacılık gündemine oturmuştu


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalya'nın dev sigorta şirketi Generali, AXA'nın Malezya'daki sigorta varlıklarını satın almayı ve yerel varlığını güçlendirmek için ülkede yürüttüğü bir ortak girişimin tüm mülkiyetini almayı kabul etti.

Salı günü yapılan açıklamada, anlaşma sonucu Generali kaza ve mal sigortası alanında Malezya pazarındaki en büyük ikinci sigorta şirketi haline geldiği belirtildi. Anlaşmanın şirketin bölgedeki hayat sigortası sektörüne girmesi için de olanak sağlayacağı da açıklamaya eklendi.

Reuters’ın haberine göre birleşik anlaşmaların toplam değeri yaklaşık 262 milyon euro.

Fransız sigortacı AXA'nın Malezya pazarından çekilmesi CEO Thomas Buberl tarafından başlatılan ve şirketin getirileri artırmak için bazı ülkelerde ve pazarlarda varlık satmayı içeren yeniden yapılanma sürecinin bir parçası. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, AXA geçen aralık ayında da Yunanistan’daki sigortacılık faaliyetlerini Generali’ye satmayı kabul etmişti.

Son anlaşmaya göre Generali, AXA ile Malezyalı Affin Bank ortaklığındaki AXA Affin General Insurance adlı girişimin yaklaşık %53'ünü satın alacak. Generali ayrıca, Affin Bank’la AXA’nın ortak hayat sigortası girişimi AXA Affin Life Insurance’ın da %70 hissesine sahip olacak.

AXA’nın Salı günü yaptığı açıklamada iki satıştan yaklaşık 140 milyon euro gelir elde edeceği belirtildi

Generali ayrıca Malezyalı yetkililerden yerel bir ortak girişim olan ‘MPI Generali Insurans Berhad’ firmasındaki %49 hissesini %100'e çıkarmalarına izin vermelerini istedi. İtalyan sigorta devi gelecekte AXA Affin General Insurance şirketiyle bu şirketi birleştirmeyi planlıyor.

Anlaşma sonrasında Generali Malezya'da biri kaza ve mal sigortası, diğeri hayat sigortasında olmak üzere iki şirket aracılığıyla faaliyet gösterecek. Generali her şirketin %70'ini elinde tutarken, kalan %30'luk kısım ise Affin Bank'a ait olacak.

Generali ve Affin Bank, kaza ve mal sigortası ve hayat sigortası ürünlerini dağıtımını sağlamak için özel bir banka-sigorta anlaşması da yapacak.

Affin Başkanı ve Grup CEO'su Wan Razly Abdullah Wan Ali yaptığı açıklamada, şirket evliliğine ilişkin "Genel sigorta işletmeleri arenasında ikinci sıraya almaktan heyecan duyuyoruz ve işlerimizi birlikte büyütmeyi dört gözle bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Generali ve AXA, anlaşmanın 2022'nin ikinci çeyreğinde tamamlanmasının beklendiğini söyledi. İtalyan sigorta şirketinin ödeme gücü oranı anlaşma sonucu %3,5 oranında negatif etkilendi. Malezya anlaşmaları konusunda HSBC, Generali’nin tek mali danışmanı olarak görev yaptı.

AXA’nın 167 milyon euroluk satışı tamamlandı

 

AXA Fransa’nın Kovid yükünden kurtulma teklifi

 

Bankalar stres testini bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)