BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigortacı AXA 2021 yılından da umutsuz----

Sigortacı AXA 2021 yılından da umutsuz

Sigortacı AXA 2021 yılından da umutsuz
02 Mart 2021 - 12:21 www.finansgundem.com

Paris merkezli sigorta şirketi AXA bilanço açıklaması yaptı. Şirketin 2020 yılı net gelirinde düşüş görüldü

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Paris merkezli sigorta şirketi AXA’dan yapılan bilanço açıklamasında, şirketin CEO’su Thomas Buberl, “AXA’nın gelirleri 2020’de direnç göstererek bir önceki yıla göre yalnızca %1 düşüş yaşadı. Sonuçlar stratejik seçimlerimizin doğruluğunu gösterdi” dedi. Açıklamasının devamında, “mal ve kaza sigortası ve sağlık gibi tercih ettiğimiz segmentler, 2020’de de iyi performans göstermeye devam ederek %3 büyüdü ve dördüncü çeyrekte hız kazandı (+%5)” ifadesini kullandı.

Insurance Business Mag’in haberine göre, 

Buberl, “grubun gelirleri 2020’de 4,3 milyar euro olarak gerçekleşti ve korona virüsle ilgili hak iddiaları ile doğal afetlerin artması nedeniyle 1,5 milyar euro etki gördü. Gelir görünümümüzle ilgili güvenimiz yerinde ve 2021-2023 stratejik plan hedefleri için 6,3 milyar euroluk alt sınır belirledik” dedi.

AXA’ya göre, şirketin net geliri 2020’de %18 düşüş göstererek 3,2 milyar euroya geriledi. Birimlere ayrıldığında, grubun gelirler açısından performansı şu şekilde gerçekleşti:

Birim

Gelir

2019’a kıyasla fark

Mal ve Kaza

48.7 milyar euro

%1

Sağlık

14.7 milyar euro

%6

Hayat ve birikim

31.5 milyar euro

-%6

Varlık yönetimi

1.3 milyar euro

%4

Aynı zamanda 29 Nisan tarihinde gerçekleşecek AXA yıllık genel toplantısında, hisse başına 1,43 euroluk temettü önerisi sunulacak. Buberl bu miktarın şirketin yönetim kurulu tarafından, grubun bilanço pozisyonunun dikkatle değerlendirilmesinin ardından belirlendiğini söyledi. Bununla birlikte nakit akışı ve genel operasyon performansıyla, pandemiye ilişkin devam eden belirsizlikler de dikkate alındı.

CEO, “tüm AXA çalışanlarına, acentelerine ve ortaklarına bu zorlu zamanlarda gösterdikleri sarsılmaz bağlılık için teşekkür etmek istiyorum. Aynı zamanda müşterilerimize de sadakat ve güvenleri için teşekkür ediyorum. Stratejimiz tüm hissedarlarımızın çıkarlarıyla uyumlu ve hedefimize bağlı: ‘Önemli olanı koruyarak, insani gelişim için hareket’” dedi.

Robo-danışmanlık terimi mali danışmanları rahatsız ediyor

 

VakıfBank ‘Hack to the future’ etkinliğinde geri sayım başladı

 

Türkiye Sigorta’nın karında rekor düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)