BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigortacı AXA 150 milyon euroya stüdyo satın aldı----

Sigortacı AXA 150 milyon euroya stüdyo satın aldı

Sigortacı AXA 150 milyon euroya stüdyo satın aldı
05 Haziran 2023 - 11:26 www.finansgundem.com

Fransız sigortacı AXA, Paris’teki bir film stüdyosunu 150 milyon euroluk bir anlaşmayla satın aldı. Uzmanlar gayrimenkul yatırımcılarının pandemi sonrası klasik ticari mülklerden uzaklaşarak film stüdyosu mülklerine yöneldiğini belirtiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sigorta şirketi Axa bir Fransız film stüdyosunu 150 milyon euroluk anlaşmayla satın aldığını duyurdu. Axa, Paris’e yakın bir yerleşkede bulunan film stüdyosunu Avrupa’nın en büyüğü haline getirmeyi hedefliyor.

Financial Times’ın haberine göre Fransız sigorta şirketinin gayrimenkul ayağı Paris merkezli Bry-sur-Marne Studios’u satın almayı kabul etti. Stüdyo Sofia Copola’nın Açlık Oyunları serilerinden birinin ve bu yıl seyirciyle buluşan Asterix ve Obelix uyarlamasının yapımını üstlenmişti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre film stüdyoları Kovid sonrası dönemde büyük gayrimenkul yatırımcılarının popüler hedefleri arasında yer alıyor. Zira pandemi sonrası internet alışverişi ve uzaktan çalışma gibi trendlerin yaygınlaşması yatırımcıların geleneksel ofis ve perakende mülklerinden farklı alanlara göz atmasına sebep oldu.

FT haberine göre, yatırımcılar Netflix gibi dijital yayın platformlarının yükselişinin özellikle de büyük şehirlerin çevresinde olan az sayıdaki stüdyo mülküne olan talebi artırdığını belirtiyor.

AXA Yatırım Yönetimi Alternatif Ortaklık Fonları Satın Alam Başkanı Louis Leveillé Nizerolle konuyla ilgili açıklamasında, “Film stüdyosu mülkleri özellikle Avrupa’da hâlâ oldukça geride kalıyor. Bu yatırımların uzun soluklu bir trend olacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Nizerolle stüdyonun Avrupa ülkelerinde izleyicilerden gelen yerli üretime yatırım yapılması baskısından yararlanması gerektiğini söyledi. AXA yöneticisi tesisin nihayetinde uluslararası yapımlar için İngiltere ile rekabet etmeyi hedefleyeceğini söyledi.

CBRE emlak danışmanları tarafından yapılan araştırmaya göre, İngiliz yapım şirketleri talebe ayak uydurmak için önümüzdeki yıl daha fazla stüdyo alanı kullanmayı bekliyorlar.

CBRE raporunda "Sektördeki son büyüme, üretim alanına olan talebin yüksek olduğu ve mevcut arzdan daha ağır bastığı anlamına geliyor" denildi.

Axa, gayrimenkul geliştiricisi Nexity'den satın aldığı 12 hektarlık alanda "önemli bir geliştirme programı" planladığını söyledi. Sigorta devinden yapılan açıklamada yeni yatırımlarıyla birlikte stüdyonun üretim kapasitesini iki katından fazlasına çıkaracaklarını ve “kıta Avrupası'nın en büyük stüdyolarından birini" yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Fransız sigorta şirketinin yatırım ayağı bu hamleyle ilk kez stüdyo sektörüne giriyor. Firma bu hamlesiyle diğer büyük varlık yöneticilerinin ayak izlerini takip ediyor.

ABD merkezli bir stüdyo ve ofis yatırımcısı olan Blackstone ve Hudson Pacific Properties, 2021 yılında Londra'nın kuzeyindeki Broxbourne'da 91 dönümlük bir alanı yeni bir stüdyo oluşturmak için 700 milyon sterlinlik bir projeyle satın aldı.

Bununla birlikte, AXA'nın yeni yatırımı, platformların ve diğer içerik üreticilerinin, maliyetleri kontrol etmeye çalıştıkları bir dönemde geldi. Film yapımcıları ekonomideki yavaşlamayı atlatmaya çalışırken orijinal yapımlarının sayısını da keskin bir şekilde azaltıyor.

Credit Suisse'nin devralınma süreci 12 Haziran'da tamamlanacak

 

AXA’dan pil yangını tiyatrosu: Aküsü olmayan Tesla alev aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)