BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta teknolojisi şirketinden stratejik transfer----

Sigorta teknolojisi şirketinden stratejik transfer

Sigorta teknolojisi şirketinden stratejik transfer
17 Ocak 2022 - 18:10 www.finansgundem.com

Fintek start-up şirketi Next Insurance, Airbnb’nin eski yöneticisini transfer etti. Teodora Gouneva, seyahat platformunun finans başkanıydı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küçük işletme sahiplerine sigorta hizmetleri sunan Next Insurance, Airbnb’nin eski yöneticisini Finans Direktörü olarak transfer etti. Kaliforniya merkezli şirket Teodora Gouneva’nın geçtiğimiz ay Airbnb’de Finans Başkanı olarak iki yıl boyunca görev yapmasının ardından, Next Insurance’ın Finans Direktörü olarak göreve başladığını duyurdu. Gouneva Airbnb’nin müşteri deneyimi ve pazarlama birimlerinin başkanlığını yürütüyordu.

2020 yılında halka arz olan Airbnb’ye katılmadan önce, 15 yıl boyunca dijital ödeme şirketi PayPal’da çeşitli yönetici pozisyonlarında çalışan Gouneva, şirketin yan kuruluşları Venmo ve Braintree’de de Finans Direktörlüğünü üstlenmişti. Next Insurance 2016 yılındaki kuruluşundan bu yana toplamda 881 milyon dolar yatırım aldı. Mart ayında sağladığı 250 milyon dolarlık yatırımla şirketin değeri 4 milyar dolara yükseldi. Wall Street Journal’ın haberine göre şirket halka arzını henüz planlamıyor olsa da şirketin CEO’su Guy Goldstein, gelecekte halka arzı değerlendirebileceklerini söyledi.

Gouneva’nın yeni görevindeki öncelikleri arasında, şirketin muhasebe süreçlerini değerlendirmek ve ilerleyen yıllarda büyümeyi destekleyecek yöntemleri araştırmak da bulunuyor. Next Insurance, gelecek yıllarda yeni sektörlere özel sigorta poliçeleri sunmayı hedefliyor. Aynı zamanda sigorta poliçelerini yazılım platformlarıyla kurduğu işbirlikleri aracılığıyla, bu platformların müşterileri olacak küçük işletmelere de sunacak. Örneğin şirket şimdi restoran yazılımı sağlayıcısı Toast aracılığıyla sigorta hizmetleri sunuyor.

Next Insurance, sigortacılık sektörünü dijitalleştirmeyi hedefleyen ve bu nedenle müşterilerine poliçelerini doğrudan online platformlar üzerinden satan birçok sigorta teknolojisi şirketinden bir tanesi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre büyük sigorta şirketleri çoğunlukla acentelerle çalışıyor ve bu şirketlerin ürünlerine online platformlar üzerinden kolayca erişim sağlanamıyor. Bu iş modeli büyük ve kurumsal müşteriler için uygun olurken, küçük işletmeler bu süreci zorlu buluyor.

Next Insurance gibi start-up şirketleri, küçük işletmelere her sektör için özel oluşturulan dijital ürünler sunuyor. Araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner’ın Başkan Yardımcısı ve Analisti Kimberly Harris-Ferrante, bu şirketlerin “küçük işletme sahiplerinin daha çok tüketiciler gibi davrandığının farkında olduğunu” söyledi. Henüz kar etmeyen şirket, 2021 yılında poliçelerden 650 milyon dolar gelir sağladı. Bu rakam 2020 yılında 200 milyon dolardı. Şirketin ABD’nin 50 eyaletinde 300 bin müşterisi bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl ise dijital sigorta şirketi AP Intego’yu miktarı açıklanmayan bir fiyatla satın aldı. Next Insurance Gouneva’yı transfer ederek, hızla büyüyen bir start-up şirketi olmaktan, halka arzını gerçekleştiren bir şirket olmaya adım atmış oldu. Girişim sermayesi şirketi Battery Ventures Ortağı Michael Brown, şirketin yatırımcılarından biri olduğunu açıkladı.

Morgan Stanley terfi dağıttı

 

'2030'da hibrit alışveriş merkezleri yükselen trend olacak'

 

Citigroup zorunlu aşı politikasında ısrarcı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)