BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta şirketlerine para akıyor----

Sigorta şirketlerine para akıyor

Sigorta şirketlerine para akıyor
25 Ağustos 2020 - 18:08 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınında iptal edilen birçok etkinlikle önemi bir kez daha hatırlanan sigorta şirketleri uzun vadeli yatırımcıların odağında

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs krizi yüksek sigorta tazminat giderleri ve tüketicilerle şirketler arasında sonu gelmez yasal anlaşmazlıklar nedeniyle sigorta sektörü için kâbus gibi görünüyor olabilir.

Ancak Financial Times’ın haberine göre son aylarda yatırımcılar sessizce sigorta şirketlerine milyarlarca dolar döktüler. Yatırım çevreleri salgın sonucunda sektörün güçlü bir geri dönüş yakalayacağına inanıyor.

Yatırımcıların hesaplamaları riskli de olsa basit bir sebebe dayanıyor. Sigorta şirketleri salgından gelen talep dalgasından bunalmayacak, ancak yeni politikalar için ağır fiyat artışlarında haklı çıkarmalarına olanak sağlayacaktır. Bu durumun etkileri bu yaz emeklilik fonları, özel sermaye şirketleri ve bağımsız varlık fonları gibi alanlarda kendisini şimdiden gösterdi.

Bermuda merkezli sigorta şirketi konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Oldukça büyük bir sermaye biriktirdik. Bunun piyasada uzun vadeli bir değişim olduğu ve organik büyüme fırsatları olduğu konusunda iyimseriz” ifadelerinde bulundu.

Sigorta şirketi Willis Re şimdiden toplamda 13 milyar dolarlık bir fon büyümesi tahmin ediyor. Nisan ayında 750 milyon dolarlık fon yatırımıyla kriz ortamından yüzeye çıkan ilk şirket Avustralyalı QBE olmuştu. Londra merkezli Beazley ve Hiscox sırasıyla 247 milyon dolar 375 milyon dolar fon toplayarak sınırlı da olsa bu süreci takip eti. Bermuda merkezli bir sigorta şirketi olan Enstar, ABD'deki yan kuruluşu StarStone'un 610 milyon dolarla yeniden sermayelendirmeyi başlattı.

Virüsü kontrol etmekte zorlanan ve vaka sayıları tüm dünyada en fazla yükselen ülke olan ABD’de dahi özel şirketlerin devreye girmesiyle sigorta şirketlerinin fon biriktirme dalgasını devam ettirmesi bekleniyor.

Sigorta sektörünün ünlü ismi Stephen Catlin tarafından geçtiğimiz yıl kurulan 1,8 milyar dolarlık İngiltere merkezli sigorta şirketi Convex 1 milyar dolarlık özkaynak ve borç seviyesine ulaşmaya yakın.

Amaç sadece fon toplamak değil

Ne sigortacılar ve ne de reasürans şirketleri sadece fon toplamak yoluyla ön cephede yer almak istiyorlar. Dünyanın en büyük reasürans şirketi Münih Re, hisse geri alım programı finansal gücünü yükseltmeyi bu sayede de yeni iş alanlarındaki yüksek fiyatlandırmayı desteklemeyi planlıyor. Bermuda merkezli reasürans şirketi Third Point Re ise benzeri bir amaçla İsviçreli Sirius şirketi ile 3,3 milyar dolara birleşerek bilançolarını sağlamlaştırdı ve Wall Street merkezli riskli fon yöneticisi Dan Loeb’dan 50 milyon dolar topladı.

Daha önce AIG’nin finans müdürlüğünü yapan ve yeni kurulacak şirketin yöneticisi konumunda bulunan Siddhatrha Sankaran “Bu işlem çeşitli fırsatlar için iyi zamanlandı. Bize daha büyük bir sermaye tabanı veriyor ki bu da önemli” ifadelerine yer verdi.

Yeni fonlar, daha esnek bilançolar ve tabii ki, kovid-19 vakaları sigorta şirketlerinin hareket alanını arttırarak seyahat sigortalarından iptal edilen etkinliklere birçok alanda yayılmasını sağlaması bekleniyor.

Vatandaş pandemi zararına karşı sigortaya sarıldı

 

Sigortanın kaybını rekor araç satışı telafi etti

 

NTV’nin üst düzey ismi korona virüse yakalandı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)