BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta şirketleri inovasyonla büyüyor----

Sigorta şirketleri inovasyonla büyüyor

Sigorta şirketleri inovasyonla büyüyor
08 Temmuz 2021 - 17:55 www.finansgundem.com

Sigorta sektörü inovasyon konusunu yeniden keşfetmeye başladı. Yapay zeka ve makine öğrenimi gibi alanlardaki teknoloji girişimleriyle ortaklık kuran küresel sigorta şirketleri tasarruf ettikleri miktarı yatırıma yönlendiriyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İnvoasyon birçokları için korkutucu ya da heyecan verici bir kavram olabilir. Ancak Insurance Business yazarı Bethan Mooncraft’a göre aynı zamanda neredeyse bütün sigorta organizasyonlarının düşündüğü bir kavram. İnovasyonun gerçekte ne anlama geldiği sorusunu cevaplamaksa sigorta sektörü için oldukça önemli bir mesele.

Sigorta şirketi American Family Insurance’tan destek alan teknoloji girişimi Arturo’nun CEO’su John Isaac Clark inovasyon konusundaki açıklamalarında, “Bence birçokları bu konunun iş yapma şeklimizle ve 10 kat daha verimli veya 10 kat daha fazla hacimle iş yapmanın yollarını bulmakla ilgili olduğunu kabul edecektir. Ancak bu noktada konu gerçekten şu soruya geliyor: Neden? İnovasyon açısından en büyük sorulardan bazıları şunlardır: 'Ne elde etmek istiyorsunuz? Neden yenilik yapıyorsun? Başarmaya çalıştığın anahtar şey nedir?" açıklamasına yer verdi.

American Family’nin yapay zeka ve makine öğrenimine odaklanan Arturo girişimini desteklerken yegâne amacı sigorta süreçlerindeki gereksiz maliyetleri azaltarak finansal kayıp oranlarını düşürmekti. Firma bu amaca ulaşmak için çok daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu kısa bir sürede kabul etti. Sigorta firmasının temel sorunu da kısa bir sürede ‘Nasıl daha iyi veri elde edilebilir?’ şeklinde değişti.

Clark konuyla ilgili yorumlarında, “Çoğu zaman, mülkiyet verileri on yıllardır değişmeyen yöntemlerle toplanır ve işlenir. Çoklu kayıt hizmeti verileri, vergi bilgileri, bireyler tarafından toplanan fiziksel mülkiyet denetim verileri gibi birçok veri de buna dahildir. Bu nedenle American Family şu soruyu ortaya attı: Bu durumu değiştirmek için nasıl daha ucuz, daha hızlı ve daha sık bir şekilde veri elde edilebilir? Kendinizi bir sigortacının yerine koyduğunuzda bu gerçekten zorlu bir sorudur. Yerleşim yeri konut ve kaza sigortaları alanında temel verilere daha hızlı daha iyi ve daha ucuz bir yoldan ulaşmamız gerekiyor ve tüm bunları yapabilirsek yatırıma dönen getiri elde edebilir ve işletmemize değer katabiliriz” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre geleneksel işletme yapısını korumaya daha yatkın olan sigorta sektörü özellikle korona virüs süreciyle birlikte inovasyon konusunu yeniden keşfetti. Sigorta şirketlerinin inovasyon sonucu elde ettiği kârlarsa geleceğin sigorta alanını değiştirecek gibi gözüküyor.

Clark inovasyon süreçlerine ilişkin açıklamasında, “Bir inovasyon sürecinde kendimize şu soruları sormak zorundayız: ‘Söz konusu yatırıma dönecek getirileri almamız için yardımcı olacak elementleri bulmaya istekli miyiz?’ En iyi teknolojiye ihtiyacınız yoktur. Bunu her alana uygulamak zorunda değilsinizdir. Sadece kendini adamış ve adım adım inovasyon stratejinizle birlikte gidebilecek birine ihtiyacınız vardır. Bu bir satıcı değil bir ortaktır. Bu işbirliği sadece bir şey satın almak anlamına gelmez. Bu bir ortaklık birlikte çalışmakla ilgilidir” ifadelerini kullandı.

John Isaac Clark sigorta şirketlerinin teknoloji ortaklıklarının çoğu zaman başarılı yatırım getirmesini sağladığını söyledi. Yapay zeka ve makine öğrenimi konusunda uzmanlaşan şirketin CEO’su konuyla ilgili açıklamasında esprili bir ifadeyle “2 kere iki artık 4 değil 10 ediyor” sözlerini kullandı.

Finansal planlamada hayat sigortasının 4 kullanımı

 

Sigorta sektörünün yeni gündemi: Esrar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)