BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta şirketi artan araç hırsızlıklarının nedenini açıkladı----

Sigorta şirketi artan araç hırsızlıklarının nedenini açıkladı

Sigorta şirketi artan araç hırsızlıklarının nedenini açıkladı
16 Ekim 2020 - 15:29 www.finansgundem.com

Lüks araç hırsızlıklarında dünya çapında bir artış söz konusu. Sigorta şirketi LV=GI anahtarsız otomobillerde eski teknolojileri kullanan sürücülerin araçlarını saniyeler içerisinde çaldırabileceği konusunda uyarıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs kapanmaları süreci sosyal hayata büyük bir darbe vursa da karantina süreçlerinin tek olumlu yanı suç oranlarının azalmasıydı. Ancak bu durum İngiltere’deki otomobil hırsızlığı vakalarındaki artışı engelleyemedi. Sigorta firması LV= General Insurance’ın araştırmasına göre sigorta şirketlerindeki otomobil hırsızlığı nedeniyle prim başvuruları ülkede dört yıldır her sene %20 oranında artıyor.

Araştırma verileri İngiltere’deki araç hırsızlığı vakalarının daha çok büyükşehirlerde gerçekleştiğini gösteriyor. Great Manchester, Birmingham ve Nothingham gibi bölgelerde araç hırsızlığı vakaları dört yıldır %100’ün üzerinde artış gösterdi. Insurance Business'ın haberinde yer alan söz konusu araştımaya göre Başkent Londra’da ise %265’le ülkede kaydedilen en fazla otomobil hırsızlığı artışı görülüyor

Otomobil hırsızlığı neden artıyor?

Sigorta şirketi LV=GI araç hırsızlığı vakalarındaki artışın en önemli sebebi olarak anahtarsız otomobil teknolojilerini gösteriyor. En son teknolojiye sahip araçların çalınma olasılığının daha düşük olduğunu varsaymak kolay olsa da anahtarsız otomobiller, doğru anahtarın mevcut olduğunu düşünerek arabayı kandırmak için sinyalleri taklit eden cihazları kullanan bazı teknoloji meraklısı suçlulara karşı savunmasız kalıyor. Bu teknolojileri kullanan hırsızlar arabaları saniyeler içerisinde hareket ettirebilmeyi başarıyor. Sigorta şirketi bulgularına göre, BMW, Mercedes, Lexus, Audi, Porsche, Tesla ve Jaguar Land Rover gibi lüks otomobil üreticilerinin hepsindeki araç hırsızlığı sigorta tazminatı başvurularının neredeyse yarısı anahtarsız otomobillerin çalınmasıyla ilişkili.

LV= GI Genel Müdürü Heather Smith, "Anahtarsız otomobillerden, sürücülerin sadece bir iPhone üzerinden aracın açılmasını ve çalıştırılmasını sağlayan Apple’ın BMW ile yaptığı Car Key ortaklığına kadar otomobil teknolojisi ilerlemeye devam ediyor. Ancak ne yazık suçluların araçları çalmak için kullandığı yöntemler de gelişiyor. Bu nedenle tüketiciler, güncel yenilikleri takip etmek denemek ve kendilerinden ve araçlarından faydalanmaya çalışan suçlulara karşı bir adım önde olduklarına emin olmak için ekstra önlem almaları gerekiyor” dedi.

Smith konuyla ilgili açıklamasında, “Polis sadece elinden geleni yapabilir. Bu nedenle sürücüler özellikle lüks veya dikkat çekmesi muhtemel prestijli bir araç kullanıyorlarsa araçlarını korumak için yapabilecekleri her şeyi yapmalılar. Otomobil hırsızlıklarının büyük bölümü insanların evlerinin yakınlarında gerçekleşiyor. Fakat teknolojinin daha iyi anlaşılması ve birkaç basit güvenlik önlemiyle aracınızı hırsızlar için daha az çekici hale getirebilirsiniz” uyarısında bulundu.

Sigortacılar müşterilerini araçların güvenliği için bazı geçerliliği kanıtlanmış uygulama konusunda teşvik ediyor. Aracınızın güvende olması için anahtar cihazınızı güvende ve aracınızın dışında tutmanız, direksiyon kilidi gibi koruma önlemlerine yatırım yapmanız, araç takip cihazları kullanmanız ve park ettiğiniz alanla ilgili ekstra dikkatli olmanız bu yöntemlerden bazıları.

Pandemide hayat sigortası satışları yükseldi

 

Siber güvenlikte çığır açan sigorta uygulaması

 

Fitch sigorta şirketine verdiği kredi notunu geri çekti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)