BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta sektörünün yeni gündemi: Esrar----

Sigorta sektörünün yeni gündemi: Esrar

Sigorta sektörünün yeni gündemi: Esrar
24 Haziran 2021 - 11:02 www.finansgundem.com

Esrarın birçok ülkede yasal hale gelmesinin ardından sigorta şirketleri riskli olarak gördükleri sektör için maliyetleri yükseltiyor. ABD’li ARS sigorta şirketi sertleşen piyasa şartlarına karşı esrar şirketlerine alternatif bir ürün geliştirdi


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli sigorta şirketi Altenative Risk Strategies (ARS) esrar endüstrisi için yeni bir çözüm üretti. Sigorta şirketinin son ürünü, esrar, kenevir ve CBD yağı (Cannibadol) işletmelerinin bugün karşılaştığı en zorlu sigorta sorunlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış.

Reinsurancene’in haberine göre, mevcut piyasa koşullarında, esrar işletmeleri sigorta poliçeleri satın almaya veya poliçelerini yenilemeye çalışıyor ve şartların giderek sertleştiği bir sigorta pazarı yaşanıyor. Piyasada çok fazla talebin olduğu bu ortamda, gerekli poliçe anlaşmalarının birçoğu için önemli ölçüde daha yüksek prim oranları ve daha yüksek kesintiler esrar işletmelerini zor durumda bırakmış gözüküyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Kanada’da ve ABD’nin birçok eyaletinde esrar kullanımına yasal olarak izin veriliyor. Esrar üretimi yapan şirketlerse yasal piyasa düzenleyicileri tarafından düzenlenmesine karşın sigorta şirketleri tarafından yüksek riskli görülüyor. Şirketlerin riskli olarak değerlendirilmesinde en önemli sebepse çok yeni olan şirketlerin geçmişe dair sigorta şirketlerini tatmin edecek bir veri sağlayamaması. Artan sigorta maliyetleri esrar şirketlerinin sayısının da artmasıyla giderek büyüyen bir sorun haline geldi.

Sigorta şirketi ARS, esrar şirketlerine maliyetlerini düşürmelerine, nakit akışını iyileştirmesine ve servet biriktirmesine yardımcı olabilecek rekabetçi ve alternatif bir risk transferi çözümü oluşturdu. ARS’in sigorta poliçesi programı ‘Cannabis Captive Solutions’ esrar şirketlerinin sert piyasa şartlarına cevap olarak oluşturuldu.

ARS Genel Müdürü Eric Rahn yeni sigorta programını açıklarken, "Çok az tazminat talebi olan veya hiç talebi olmayan bir sigorta müşterisi, gelecekteki potansiyel sigorta talepleri (rezervler) için kullanılmak üzere özkaynak oluşturur. ARS Captive Solutions, bir esrar işletmesi için esnek, nakit açısından akışkan kalmanın, riskleri azaltmayı yönetmenin ve servet biriktirmenin yeni ve etkili bir yoludur” ifadelerine yer verdi.

Rahn açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Esrar endüstrisinin son 6 yılda hızla ortaya çıkmasını izlediğimizde, sektörün geleneksel sigorta ürünleri ve pazarlarında sınırlı kaldığını gördük. Çok az geçmiş veriye sahip bir sektörde primler sertleşmeye devam ediyor. Nitelikli şirketlere alternatif risk çözümleri sunma ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Şu anda kamu ve özel sektörde uluslararası (Kanada ve ABD) esrar şirketleri, son derece düzenlenmiş bir endüstride yüksek riskli olarak kategorize edilmektedir. Yeni ARS Cannabis Captive sigorta çözümlerimiz sayesinde işletmeler, işlerini korumak, risk aktarmak ve sigorta maliyetlerini kısa sürede azaltmak için ihtiyaç duydukları teminatlara nihayet erişebilecek.”

Sigortacı AXA varlık satarak küçülüyor

 

Rusya’da sigorta sektörü için yeni dönem

 

Sigorta şirketi başka işle ilgilenemeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)