BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta sektöründe tarihi birleşme hayali suya düştü----

Sigorta sektöründe tarihi birleşme hayali suya düştü

Sigorta sektöründe tarihi birleşme hayali suya düştü
27 Temmuz 2021 - 11:56 www.finansgundem.com

Bir yıl öncesinde birleşme kararı alan iki dev sigorta şirketi Aon ve Willis Towers Watson’ın birleşme anlaşması karşılıklı anlaşmayla feshedildi. Willis Towes Watson’ın piyasa değeri 2,6 milyar dolar geriledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sigorta devleri Aon ve Willis Towers Watson ABD Adalet Bakanlığı’ndan onay alamamasının ardından ortak bir anlaşmayla dev şirket evliliği planını durdurma kararı aldı.

Devasa birleşme ilk olarak 9 Mart 2020 tarihinde duyurulmuştu. Son 16 ay içinde, sigorta devleri düzenleyici kurumların oluşturduğu engellerle karşılaştı. Birleşme için Avrupa Komisyonu’ndan onay alan iki dev şirketin anlaşması ABD Adalet Bakanlığı’nın tröst karşıtı dava açmasıyla durma noktasına gelmişti.

Aon CEO'su Greg Case konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Adalet Bakanlığı’nın pozisyonu, tamamlayıcı işletmelerimizin ekonominin geniş ve rekabetçi alanlarında faaliyet gösterdiğini göz ardı ediyor. Birleşmenin müşteriler adına ortak yenilik oluşturabilme yeteneğimizi hızlandıracağından eminiz, ancak davanın hızlandırılmış bir çözümünün sağlanamaması bizi bu noktaya getirdi."

Insurance Business’ın haberine göre 16 aylık planın sona ermesine rağmen, Aon ve Willis Towers Watson şirketleri arasında herhangi bir kırgınlık yok gibi görünüyor.

Case açıklamasında, “Son 16 ay içinde meslektaşlarımız, Aon United stratejimizi ilerletmek için potansiyel zorlukları fırsata dönüştürdü. İnovasyon geçmişimizi temel aldık, temel finansal ölçümlerimize karşı sektör lideri performans ve ilerleme sunmaya devam ettik ve on yılı aşkın bir süredir en güçlü çalışan katılımı ve müşteri geri bildirim puanları ile ilerlemeye devam ettik. Willis Towers Watson'a ve bu süreçte tanıdığımız ekip üyelerine olan saygımız daha da arttı” ifadelerine yer verdi.

Aynı şekilde Willis Towers Watson CEO'su John Haley de anlaşma süreci boyunca tanıdığı Aon’daki meslektaşlarına teşekkürlerini ve "derin saygılarını" dile getirdi. Haley açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ekibimizin dayanıklılığı ve şirkete olan bağlılığı bizim gurur ve güven kaynağımızdır. Çalışanlarımız Willis Towers Watson'ın, müşterilerimize bireysel, risk ve sermaye sigortası alanlarında daha iyi hizmet verebilmek için zorlayıcı bir değer artırma önerisini hayata geçirmek için çalıştılar. Bundan sonraki süreçte, odak noktamız olan meslektaşlarımıza, müşterilerimize ve hissedarlarımıza olan bağlılığımız devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki işletmelerimizle güçlü bir şekilde rekabet etmek için iyi bir konumda olduğumuza ve pazara önemli yenilikler sunmaya devam edeceğimize inanıyoruz.”

Birleşme anlaşmasının feshedilmesinin ardından her iki firma da bundan sonraki süreçte bağımsız ilerleyecek. Aon anlaşmanın iptali gerekçesiyle Willis Towers Watson’a 1 milyar dolar fesih ücreti ödeyecek. İki şirket de 2021’in ikinci çeyreğine ilişkin bilanço açıklamalarında daha fazla güncelleme ve finansal görünüm sağlayacak. Aon’un bilanço paylaşımını 30 Temmuz’da, Willis Towers Watson’ınsa 3 Ağustos’ta yapması bekleniyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Willis Towers Watson'ın hisseleri, Aon ile önerilen birleşmeyi sona erdirme kararının ardından, yüzde 9 oranında düşüş kaydetti. Şirketin piyasa değeri yaklaşık 2,6 milyar dolar düşerek 26 milyar 500 milyon dolara geriledi.

Aon’dan 30 milyar dolarlık imtiyaz teklifi

 

Tesco Bank tüm bireysel hesapları kapatıyor

 

Philip Morris sigara satışını sonlandıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)