BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSigorta sektöründe bir ilk: Yeşil tahvil----

Sigorta sektöründe bir ilk: Yeşil tahvil

Sigorta sektöründe bir ilk: Yeşil tahvil
07 Nisan 2021 - 15:11 www.finansgundem.com

AXA Grubu, yeni kurulan Sürdürülebilirlik Tahvili Çerçevesi kapsamında 1 milyar euro tutarında sektörün ilk yeşil tahvillerini başarıyla sattı

Finans sektörü, yeşil ekonomi, yeşil finansal ürünler ve çevreci yatırımlara daha büyük önem vermeye başladı. Bu kapsamda, AXA kurumsal yatırımcılara yönelik sektörün ilk yeşil sermaye benzeri tahvil ihracını gerçekleştirdi. 1 milyar euro tutarındaki tahvillerin vadesi 2041. 20 yıl vadeli kağıtlara yıllık yüzde 1.375 oranında faiz ödenecek. AXA’nin tahvillerine Avrupa genelinde ağırlıklı olmak üzere varlık yöneticileri, sigortacılar ve emeklilik fonları olmak üzere 100'den fazla kurumsal yatırımcı talep gösterdi. AXA, bu ihraçla birlikte yeşil yatırım hedefini 2023 yılına kadar 25 milyar Euro'ya yükseltti.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre dünya genelinde bugüne kadar çıkarılan yeşil tahvil tutarı yaklaşık 800 milyar euro.

AXA Baş Risk ve Yatırım Sorumlusu Alban de Mailly Nesle, AXA’nın, iddialı iklim stratejisi benimseyen öncü finans şirketlerinden biri olduğunu belirterek, “İklim finansmanı için yeni standartlar belirlemeye ve bu varlık sınıfının devam eden büyümesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

İtalya'da tahvil ihraçlarına 123 milyar euro'luk teklif

Aviva’nın beklediği satış gerçekleşti

Varlık fonundan yenilenebilir enerji yatırımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)